textařské a redakční služby

Filipojakubská noc: napadl přítelkyni, útok ve skateparku, pěst pro strážníka

03.05.2014 14:01

Oslavy „pálení čarodějnic“ se na Příbramsku, co se týká práce policie, nevymykaly jiným letům. Sečteno, podtrženo – čtyři osoby řídily pod vlivem alkoholu, dva opilí muži skončili na záchytce, došlo k poškození party stanu a k napadení strážníka městské policie.

Policisté zajišťovali 30. dubna veřejný pořádek při hudební produkci na letišti v Dlouhé Lhotě, kde bylo asi tři sta návštěvníků. Celá akce proběhla v pořádku, pouze po jejím skončení zastavily hlídky dva řidiče, kteří byli pod vlivem alkoholu. Sedmačtyřicetiletý muž měl v dechu přes dvě promile alkoholu a na místě přišel o řidičské oprávnění. V dopoledních hodinách policisté načapali další dva motoristy, kteří usedli za volant po požití alkoholických nápojů, první byl kontrolován v Příbrami a druhý v Kosově Hoře.

Na protialkoholní záchytnou stanici převážela policejní hlídka dne 1. května kolem třetí hodiny ranní třiadvacetiletého muže, který v Příbrami ve skateparku napadl devatenáctiletého mladíka. Následně nedbal násilník výzvy policistů a snažil se z místa odejít. U dotyčného byly patrné známky velmi silné podnapilosti, ale dechovou zkoušku odmítl.

Ve večerních hodinách fyzicky napadl po předchozí slovní rozepři sedmačtyřicetiletý muž svou přítelkyni. Dal jí opakovaně pěstí do obličeje a také do ní kopal. V dechu mu přivolaná hlídka naměřila 2,19 promile alkoholu. I tento muž skončil na záchytce. Událost prošetřují policisté z Březnice jako přestupek proti občanskému soužití a násilníkovi hrozí pokuta do výše 3000 korun.

Na služebně v Březnici také strážci zákona přijali oznámeni o poškození party stavu, který při oslavách stál na kopci zvaném Stráž. Kdosi neznámý z něj navíc odcizil i LED halogen a šest lavic. Celkem byla vzniklá škoda odhadnuta na 28.000 korun.

Dne 1. května kolem sedmé hodiny ranní zasahovali strážníci městské policie v příbramské nemocnici. Ordinaci urgentního příjmu odmítal opustit podnapilý čtyřiadvacetiletého muž ze Sedlčanska, kterého sem převezla sanitka. Po ošetření nechtěl místo opustit, a tak se jej snažili z prostor nemocnice strážníci vyvést. Jednoho z nich však opilec udeřil pěstí do obličeje. Svým jednáním se dopustil přečinu výtržnictví a navíc trestného činu násilí proti úřední osobě, za což stanovuje trestní zákoník až čtyřletý pobyt ve vězení.
 

Monika Schindlová, mluvčí příbramské policie

Diskusní téma: Filipojakubská noc: napadl přítelkyni, útok ve skateparku, pěst pro strážníka

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.