textařské a redakční služby

Dvacetiletý mladík má prý na svědomí deset vloupání

12.05.2014 10:41

Sedlčany (Příbramsko) - Sedlčanští policisté odhalili pachatele série deseti vloupání. Jedná se o dvacetiletého mladíka, který byl za krádeže již trestán. Nyní mu bylo sděleno podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody, hrozí mu až tři roky ve vězení. Ke krádežím se muž následně doznal.



V únoru vnikl dvakrát oknem do bývalého kravína v osadě Oříkov a odcizil zde ze stěn kabely z elektroinstalace, způsobil tím škodu ve výši 5000 korun. V březnu během čtyř dnů spáchal dalších osm vloupání, z toho pět s kumpánem.

„Dvakrát zavítal do včelína na Červeném Hrádku. Poprvé nic neodcizil, protože byla noc a neviděl zde uložené věci. Přišel na to samé místo ale následující den a tentokrát si odnesl různé věci v hodnotě 500 korun,“ uvedla mluvčí policie Monika Schindlová.

Opět byl také pro kabely v bývalém kravíně v Oříkově a ještě na pozemku v obci Chlum, kde ke kabelům přibral ještě 12 kilogramů měděných trubek od topení. Pro hliníkové plechy si došel do Základní školy v Konečné ulici v Sedlčanech a do jednoho domu v Příčovech. „Ze stadionu Taverny zcizil zahradní hadici k zavlažování trávníku. Při demontování dílů z nepojízdného vozidla stojícího na Červeném Hrádku byl přistižen strážníky a díly z auta již nestihl ukrást,“ doplnila mluvčí.

red



Diskusní téma: Dvacetiletý mladík má prý na svědomí deset vloupání

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.