textařské a redakční služby

Dusno na Strakonické povolí, jeden z uzavřených úseků je zprovozněn

28.05.2014 15:57

Praha/Příbram - Řidičům, kteří směřují z Příbramska a jižních Čech do Prahy po rychlostní silnici R4  -Strakonické, skončí dnes večer problémy. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) uvede do provozu opravovaný úsek levé části rychlostní silnice mezi 9. a 4. kilometrem u Jíloviště ve směru do Prahy. Doprava byla z obou stran převedena do jednoho pruhu a zejména v ranních hodinách se ve směru na Prahu tvořily dlouhé kolony.



„Oprava měla podle plánu skončit až 8. června. Podařilo se nám ale vyjednat s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, aby dodavatelé co nejvíce urychlili dokončení prací. Oprava vozovky tak skončila o 11 dnů dříve. Původně jsme se snažili také dojednat zvýšení počtu jízdních pruhů ve druhém pásu, ale kvůli malé šířce to nebylo možné,“ řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Na opravovaném úseku o celkové délce 3500 metrů probíhalo frézování vozovky, sanace ložní a obrusné vrstvy, dále oprava mostních závěrů a obnova vodorovného dopravního značení.

I po otevření opraveného úseku u Jíloviště musí řidiči na rychlostní silnici R 4 – Strakonické i nadále počítat s omezeními, protože se opravuje silnice na devátém kilometru.

Ve směru na Prahu od křižovatky Skalka na Příbramsku je provoz na Strakonické omezen u obce Lhotka nedaleko Dobříše, kde je mezi kilometrem 34 až 32,5 doprava svedena do jednoho jízdního pásu. Do 2. srpna 2014 se tam bude opravovat most.

Další omezení je o pár kilometrů dál na sjezdu na Dobříš, kde pokračuje oprava mostu přes rychlostní komunikaci. Práce v těchto místech by měly podle plánu skončit nejpozději 30. srpna 2014. Nájezd na dálnici od Dobříše je uzavřen a objížďka je vedena přes obec Voznice. Nákladní auta musí na dálnici najíždět na křížení Dobříš – jih.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.