textařské a redakční služby

Dožadoval se pokračování partnerského života, teď čelí podezření ze stalkingu

21.09.2015 12:37

Příbram (Příbramsko) - Do vazební věznice byl v pátek 18. září převezen jednačtyřicetiletý muž z Příbramska. „Dotyčného kriminalisté den předtím obvinili z přečinu nebezpečné vyhrožování, nebezpečné pronásledování a vydírání. Od března letošního roku do současné doby tvrdošíjně a velmi intenzivně kontaktoval svou bývalou, o šest let mladší, přítelkyni,“ sdělila dnes pribramag.cz mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Prostřednictvím mobilního telefonu jí zasílal zprávy či volal a bylo mu jedno, jestli je denní či noční hodina. Četnost kontaktování se neustále stupňovala. „Ženě vulgárně nadával, hrubě ji urážel, ponižoval, ale také jí vyhrožoval fyzickou likvidací. Poškozená se důvodně obávala o svůj život a zdraví, protože ji v minulosti její přítel již napadl,“ vysvětlila mluvčí.  

Stalker také chodil k jejímu bydlišti a aby na svou přítomnost upozornil, házel kamínky do oken. Neustále se dožadoval obnovení jejich společného partnerského života. „Jeho nálady se strmě střídaly od milujícího muže po agresivního útočníka vyhrožující smrtí. Dokonce začal obtěžovat jejího současného přítele a další osoby z jejího bezprostředního okolí,“ dodala Schindlová.

Za toto jednání mu hrozí šest měsíců až čtyři roky odnětí svobody.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.