textařské a redakční služby

Dotýkat se je přikázáno

23.10.2014 17:15

Do 26. listopadu letošního roku můžete v příbramské Galerii Františka Drtikola navštívit interaktivní výstavu zapůjčenou z libereckého centra popularizace vědy. Výstava Hry a klamy už v Příbrami jednou byla a sklidila velký úspěch. Ten spočívá hlavně v tom, že na rozdíl od jiných expozic zde se můžete exponátů dotýkat, respektive je to přímo přikázáno.

„Putovní výstava, kterou v několika českých městech navštívily desítky tisíc návštěvníků, představí více než 60 exponátů science centra IQ Park Liberec. Ty jsou sestrojeny tak, aby si návštěvníci mohli hravou a zábavnou formou vyzkoušet schopnost logického uvažování, pohotovost a kreativitu myšlení,“ říká ředitelka galerie Hana Ročňáková.

Každý hrací stůl, interaktivní panel či závěsná tabule přibližuje jiný poznatek z oblasti fyziky, biologie a dalších přírodních věd.

Výstava je vhodná pro všechny věkové kategorie. Můžete si vyzkoušet, jak rychle dovedete provést kuličku labyrintem, zjistit citlivost svého sluchu, poznat rychlost své reakce, vyluštit zvukové pexeso nebo si vyzkoušet Braillovo písmo.

Kapacita výstavy s ohledem na délku „prohlídky“, která trvá asi dvě hodiny, je omezena. Proto je nutné skupinovou návštěvu předem telefonicky objednat. Expozice je otevřena denně od 8.00 do 17.00.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.