textařské a redakční služby

Dotace na výtah nebude, akce se odkládá

07.04.2014 11:00

Příbram (Příbramsko) - Kritici výstavby výtahu na vnější straně Divadla Antonína Dvořáka v Příbrami si mohou alespoň na chvíli oddychnout. Na akci nejsou peníze.

„Na tuto investiční akci jsme měli přislíbenou dotaci od Ministerstva financí ČR, která nám však do této chvíle dotaci neposkytla a její přijetí nelze předpokládat,“ řekl dnes pribramag.cz starosta Příbrami Pavel Pikrt.



Město v minulém roce v rámci zadávacího řízení vybralo vítězného uchazeče, který měl provést vestavbu venkovního výtahu Za téměř 4,5 milionu (bez DPH) korun měla výtah vybudovat společnosti MSV Liberec. Radnice tuto spolupráci nyní ukončí.

„(Potřeby) zajištění bezbariérovosti v našem divadle a celém kulturním domě jsme si plně vědomi, bez přísunu dotací však nejsme v současnou chvíli schopni projekt realizovat. Pokud se nějaký dotační titul objeví, jsme připraveni na tuto zakázku ihned vypsat nové výběrové řízení,“ dodal starosta.

Část obyvatel kritizovala umístění výtahu na vnější straně divadla z důvodu narušení architektonického rázu budovy. Město tvrdí, že dispozice budovy neumožňují vybudovat výtah na jiném místě.

sdb
 



Diskusní téma: Dotace na výtah nebude, akce se odkládá

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.