textařské a redakční služby

Dolní Hbity získaly ocenění za činnost mládeže

20.06.2014 08:23

Srby (Kladensko) - Vesnicí roku Středočeského kraje se stala obec Kněžice na Nymbursku. Slavnostní vyhlášení výsledků 20. ročníku soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova se konalo včera v obci Srby na Kladensku během dvoudenní konference Poznáváme středočeské venkovy.



Zlatou stuhu získala Kněžice jako vítěz krajského kola a nyní se může ucházet o vítězství v celostátním kole. Modrou stuhu za společenský život obdržel městys Davle v okrese Praha-západ, Bílou stuhu za činnost mládeže obec Dolní Hbity na Příbramsku, Oranžovou stuhu za spolupráci obce a zemědělského subjektu získal Vraný na Kladensku a Zelenou stuhu za péči o zeleň a životní prostředí obec Soutice na Benešovsku.

Do soutěže se přihlásilo 36 obcí. Vítěze vybrala krajská hodnotitelská komise.„Obec Kněžice zaujala krajskou hodnotící komisi hlavně vyváženým celkovým rozvojem obce s 500 obyvateli,“ řekl radní Karel Horčička.

Projekt „Energeticky soběstačná obec Kněžice“ uvedl do provozu unikátní technologické zařízení, využívající obnovitelné zdroje energie. Obec se tím stala z větší části energeticky soběstačná při maximální ochraně životního prostředí. Další nepřehlédnutelnou oblastí v obci je školství. Místní základní škola má ve svém programu mimo jiné také projekt „domácí školy“. Komise ohodnotila i vztah a péči o seniory, kterým obec vybudovala Domov seniorů s pečovatelskou službou.

red
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.