textařské a redakční služby

Dobříš dá více peněz do opravy silnic a bude se snažit prodat kasárna

08.01.2014 16:30

Dobříš (Příbramsko) - Dobříšská radnice má schválený rozpočet pro rok 2014. Město bude hospodařit s příjmy ve výši téměř 143 milionů korun a výdaji o přibližně tři miliony vyššími.

Financování schodku bylo navrženo ve vyšší než potřebné míře – 12,5 milionu korun. Tvoří jej splátky úvěrů, zpětný prodej spořících dluhopisů, změna stavu fondů a předpokládaný přebytek z loňského roku ve výši přibližně 17,5 milionu korun. Město tak bude hospodařit s rezervou téměř 9,3 milionu korun.

Město počítá mj. s kapitálovými příjmy, předpokládá prodej tří pozemků v lokalitě Větrník za minimální celkovou cenu 2,8 milionu korun. Do rozpočtu není zařazen příjem z případného prodej někdejších kasáren Sv. Anny. Jestliže se podaří najít kupce, utržené prostředky se stanou rezervou do budoucna.

Z hlediska výdajů plánují Dobříšští proinvestovat například přes 10 milionů korun za opravy silnic, do školství má jít přes 7,5 milionu korun a opravy vodohospodářských staveb si vyžádají pět milionů korun.

Město dále zvažuje možnosti dotačních projektů, například kultivace jedlového hájku u anglického parku nebo zvýšení kapacity 4. mateřské školy střešní vestavbou.

sdb

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.