textařské a redakční služby

Do vinotéky se vlomili pomocí kanálové mříže

24.01.2015 18:24

Dva zloději byli v úterý 20. ledna chyceni krátce po spáchání činu. Třicetiletý a o tři roky mladší muž se pokusili chvíli před půlnocí vloupat do vinotéky v Příbrami. Jeden z pachatelů vzal krycí mříž odtokového kanálu a silou udeřil do skleněných vstupních dveří prodejny, jeho komplic stál mezitím opodál a hlídal.

Do vnitřních prostor objektu se však nedostali, poškozením dveří ale způsobili škodu ve výši 15.000 korun. O sedm minut později zkusili vniknout do jiné prodejny. Rozbili skleněnou výplň u vstupu a zevnitř ukradli žvýkačky, bonbony a DVD nosiče v hodnotě necelých 2000 korun. Poté odsud utekli.

Jejich počínání si všimla oznamovatelka, která událost nahlásila na městskou policii. Strážníci, kteří vyjeli na místo, následně spatřili nedaleko dvě osoby, které odpovídaly uvedenému popisu.

Přivolaní policisté z obvodního oddělení si poté oba muže převzali a při prohlídce u nich nalezli věci pocházející z trestné činnosti. Jak se ukázalo, oba nenechavci byli pod vlivem alkoholu, přístroj u nich zaznamenal hodnotu přesahující jedno promile alkoholu a navíc oba byli v posledních třech letech již souzeni a trestáni za obdobné jednání. Kriminalisté jim 21. ledna sdělili obvinění z přečinu krádeže a poškození cizí věci.

red
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.