textařské a redakční služby

Do Příbrami přichází další originální gastronomický koncept. BubbleMania (PR)

21.04.2015 20:03

Příbram se v posledních měsících stává cílem mnoha franšízových konceptů. Lidé jsou náročnější a stále více zákazníků nechce chodit do obyčejných podniků „bez tváře“, které někdo vybudoval takzvaně na koleni. Chtějí profesionalitu, originalitu a skvělý servis. To mohou poskytnout franšízové podniky, jež staví na prověřeném konceptu. Po franšízách předních pivovarů z nedávné doby se tak v Příbrami objevuje i koncept zaměřený na trendovou novinku – BubbleMania.

Na mapě originálních barů, které podávají bubble tea, přibylo nové místo – Příbram. Zdejší obyvatelé mohou ochutnat specialitu, která vznikla před třemi desítkami let v Asii a v současnosti dobývá Evropu. V Pražské ulici v Příbrami dnes slavnostně otevřel franšízový bar BubbleMania Příbram.

Koncept bubble tea pochází z Taiwanu, kde se od osmdesátých let začal prodávat na tržištích s tradičními stánky čaje. Čaj s mlékem byl v Asii velmi žádaný, jednou ovšem napadlo chytrého pracovníka čajovny, že by mohl do nápoje přidat uvařené perly tapioca. A unikátní nápoj, který od té doby bourá představy o čaji jako konzervativním moku, byl na světě. Bubble tea neboli perlivý čaj. V dalších letech se renomé tohoto nápoje šířilo do Hong Kongu, následně přeskočilo do Severní Ameriky. A nyní jej mohou ochutnat rovněž hosté v Příbrami.

Originální bubble tea od BubbleMania Příbram
Mnoho lidí považuje čaj za naprosto standardní součást svého pitného režimu, na kterém se nedá nic vymyslet. Bubble tea ale ukazuje, že prožitek z čaje lze posunout na vyšší úroveň. Takzvaný perlivý čaj nabízí pestrou paletu ovocných a mléčných čajů, které staví na kreativitě a osobnosti každého hosta. Namíchat jej lze do nespočtu příchutí.
Typnete si z čeho vzniklo pojmenování bubble tea? Mnozí si myslí, že je to kvůli kuličkám, které leží na dně kelímku. Ovšem není to tak, bubble tea dostalo svůj název podle jeho přípravy. Při protřepání vznikne na povrchu bublinková pěna, která připomíná bublinky.

Dojem z pravého perlivého čaje ale dotváří až topping, který klesá na dno kelímku. Základním druhem jsou perly tapioca, malé žvýkací kuličky získané z rostliny Cassava, hnědého cukru a karamelu. Velice oblíbené jsou pop boba, praskající kuličky s ovocnou šťávou uvnitř, jejichž obal tvoří mořská řasa. BubbleMania Příbram nabízí také jemné žvýkací želé vyrobené z kokosové dužiny a další originální topping jako bazalková semínka, puding či pěnu. Za všemi recepturami stojí stovky hodin pečlivého zkoušení a prochutnávání. Proto BubbleMania Příbram může o sobě hovořit jako o opravdu jediném konceptu, který hosta nemate náhražkami. Originalita je v tomto případě klíčovou vlastností.

Bubble tea se může podávat jako mražený, ledově vychlazený či teplý. Každý host má své preference, ale BubbleMania Příbram doporučuje vychutnávat nápoje extra silným brčkem. Kelímek v mnoha objemových provedeních je vždy uzavřen těsnící folií, aby neunikalo aroma a host si mohl vzít nápoj na cestu. Plusem je, že všechny nápoje BubbleMania Příbram uvítají také vegetariáni a lidé trpící celiakií.

Čajem to pouze začíná
BubbleMania Příbram aktuálně nabízí doslova žhavou novinku v podobě netradiční zmrzliny, která se odřezává z ledového bloku a jejíž struktura připomíná sníh. Jemné a tenké sněhové plátky v ústech ihned tají, proto snowie poskytuje lehké a snadno stravitelné osvěžení. Hosté jej mají nejradši přelité ovocným sirupem a doplněné toppingem, který najdete také v bubble tea. I v tomto případě se hostu otvírá svět chutí, které jsou limitovány pouze jeho fantazií. V Příbrami servírují ledové plátky ve speciálním kelímku navrstvené na sebe, jí se pomocí lžičky.

BubbleMania Příbram najdete v Pražské ulici 130, otevřeno má:
Pondělí–Pátek: 7.00–19.00
Sobota, Neděle: 8.00–19.00

facebook.com/bubblemaniaCZ

kp
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.