textařské a redakční služby

Do Příbrami jde 20 milionů na silnice, do Jinců 13 milionů na školku

01.04.2014 14:09

Praha - Příbram získá 20 milionů korun od ROP Střední Čechy, které plynou na rekonstrukci několika místních komunikací. O dotace v oblasti podpory Regionální dopravní infrastruktura – místní komunikace žadatelé předložili celkem 56 projektů. Řídící výbor schválil k financování 43 projektů, které dostanou podporu z fondů Evropské unie v celkové výši přibližně 448,4 milionu korun.



V oblasti podpory Rozvoj venkova – mateřské školy bylo zaregistrováno celkem 31 projektů. K financování schválil řídící výbor 21 projektů. Celková dotace z EU by na všechny projekty, které byly schváleny, měla činit přibližně 187,2 milionu korun.

„Nejvyšší podporu ve výši 17,3 milionu korun získal projekt na výstavbu mateřské školy v obci Svojetice. Obec Všestary dostane na rekonstrukci a rozšíření kapacity mateřské školy dotaci ve výši 16,9 milionu korun. A uspěly i Městys Jince, který dostane dotaci na rozšíření kapacity školky ve výši 13,2 milionu korun,“ řekl hejtman Josef Řihák.

O podporu na výstavbu nových a zvýšení kapacity současných mateřských škol mohla žádat i středočeská města s více než 5000 obyvateli. A to v oblasti podpory Rozvoj měst – MŠ. Celkem byly zaregistrovány čtyři projekty, které řídící výbor schválil k financování. Podporu v celkové výši asi 49,8 milionu korun si rozdělí města Brandýs nad Labem–Stará Boleslav, Čáslav, Úvaly a také Příbram na novou waldorfskou školku.

red



Diskusní téma: Do Příbrami jde 20 milionů na silnice, do Jinců 13 milionů na školku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.