textařské a redakční služby

Do literárního projektu se zapojilo také Gymnázium Příbram

14.02.2014 07:46

Příbram (Příbramsko) - Radní Juraj Molnár a místostarosta Ivan Šedivý ve středu na radnici přivítali iniciátory Projektu Evropské literární dobrodružství.
Za českou stranu se jednání zúčastnila Veronika Šedivá a Veronika Holíková z Gymnázia Příbram, za francouzskou stranu profesoři Angélique Pajard a Phillippe Michaud.

Jedná se o Projekt Evropské literární dobrodružství (PLLAB), který je založen na spolupráci s evropskými školami v oblasti literatury. Jeho komunikačním jazykem je francouzština. Gymnázium spolupracuje se školami ve Francii, Německu a Polsku. Jedná se o perspektivně dlouhodobý projekt, kterého se účastní gymnázia čtyř partnerských evropských regionů. Studenti zapojených škol budou mít za úkol přečíst 3–4 současná literární díla ve francouzštině. Jedná se o povídky, romány a komiksy.

„Cílem je zvolit nejoblíbenější dílo v rámci takzvané. Literární ceny gymnazistů a učňů Burgundska. Na tuto aktivitu budou navazovat další akce, které umožní studentům kontakt s cizojazyčným prostředím a výměnu názorů, seznámení se s kulturním bohatstvím čtyř partnerských regionů a jejich zemí, zároveň obohatí jazykové dovednosti studentů,“ vysvětlil Molnár.

Projekt přispěje také ke vzdělávání a výměně zkušeností učitelů zapojených do projektu a rozvíjení dlouhodobého partnerství čtyř škol. Vyvrcholením projektu bude setkání těchto škol na předávání literární ceny 5. června 2014 v Dijonu.

sdb

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.