textařské a redakční služby

Do aquaparku a ledových ploch půjdou desítky milionů korun

15.04.2014 13:59

Příbram (Příbramsko) - Příbram chce zateplit aquapark a rekonstruovat obě ledové plochy. V případě plaveckého bazénu se jedná o objekt se značnými energetickými ztrátami, které jsou dány materiály užívanými v době výstavby a celkovým stářím objektu, jenž je z velké části prosklený. Ocelová konstrukce okenních rámů značně zvyšuje ztráty tepla.



„I když se to s největší pravděpodobností letos nestihne, chtěli bychom bazén zateplit, a to včetně střechy. Myslím si, že letos by se mohlo stihnout všechno připravit,“ informoval místostarosta Václav Černý (ODS).

„Celková rekonstrukce se bude podle odhadu projektanta pohybovat kolem 23,5 milionů korun. „Soutěží bychom se však mohli dosáhnout ceny nižší. Na projekt bychom čerpali dotaci z Operačního programu životní prostředí ve výši sedm milionů korun a spoluúčast města by byla ve výši 15,5 milionu korun,“ řekl příbramský starosta Pavel Pikrt (ČSSD).

U rekonstrukcí obou příbramských ledových ploch se podle radních počítá s celkovými náklady kolem 29 milionů korun včetně daně. Stejně jako u plaveckého bazénu by dotace byla čerpána ze zmiňovaného operačního programu a dosahovat by měla výše 8,8 milionu korun, město by ze svého rozpočtu hradilo asi 20,2 milionu korun. Tento finančně nákladný projekt by se podle informací radních měl realizovat ještě v letošním roce.  

Radní pověřili odbor silničního hospodářství a investic, aby vypracoval projektovou dokumentaci.

sdb



Diskusní téma: Do aquaparku a ledových ploch půjdou desítky milionů korun

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.