textařské a redakční služby

Distribuoval 4,4 kilogramu pervitinu, příbramský soudce jej do vazby nevzal

16.04.2014 16:52

Od srpna 2013 kriminalisté intenzivně shromažďovali informace k případu distribuce drog. K úspěšnému dopadení pachatelů, ke kterému došlo v pondělí 7. dubna 2014 v brzkých ranních hodinách, přispěla zejména velmi dobrá operativní činnost kriminalistů. Zadržení osob probíhalo současně na třech místech a podíleli se na něm také policisté zásahových jednotek Středočeského a Jihočeského kraje. Celkem se na realizaci akce s názvem „PU“ podílelo pět desítek policistů z obvodních oddělení, služby kriminální policie a vyšetřování Příbram a také policisté Jihočeského kraje.



Během několika minut zadrželi šest osob, které byly důvodně podezřelé z distribuce drog. Sedmou osobu zadrželi kriminalisté během dne. Čtyři muži a tři ženy ve věku od devatenácti do jednačtyřiceti let z Příbramska, Strakonicka a Písku, po dobu nejméně dvou let, prodali téměř dva kilogramy metamfetaminu. Získaná finanční hotovost z prodeje přesáhla více než milion korun.

Pětadvacetiletý muž ze Strakonicka, jenž byl hlavním distributorem, sám uživatelem drog není a vše prováděl pouze za účelem získání finančního prospěchu. Jednadvacetiletá dívka dostala jako odměnu za zprostředkování prodeje drog 100 Kč. Pervitin dávali osobám užívajícím drogy také za různé protislužby, například za přespání. Drogy nabízeli na parkovištích u obchodních center a čerpacích benzinových stanic na území okresu Příbram, Strakonice a Písek.

Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili v jednom případě 250.000 korun pocházející z trestné činnosti. Jeden gram pervitinu prodávali za devět set až tisíc korun. Drogy od distributorů nakupovaly desítky koncových uživatelů drog, a to opakovaně. V jednom případě došlo k odběru 170krát. Zajištěn byl také pervitin, který si pachatelé ukládali do dózy od jogurtu.

Distributoři byli obviněni z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Někteří z obviněných již mají za sebou trestní minulost,

a to v oblasti majetkové trestné činnosti a drogové problematiky. Obviněným z přečinu nedovolená výroby a jiné nakládání s omamnými a s psychotropními látkami a s jedy, hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Ve středu 9. dubna 2014 byl příbramskými kriminalisty zadržen na Plzeňsku v souvislosti s výše uvedenou distribucí drog cizí státní příslušník. Při domovní prohlídce u osmatřicetiletého muže kriminalisté zajistili 150 gramů pervitinu a 670.000 korun, které jsou ziskem z prodeje drog. Příbramským kriminalistům se podařilo muži prokázat distribuci 4,4 kg pervitinu. Podali jsme podnět na vzetí muže do vazby. Soudce Okresního soudu Příbram návrhu státního zástupce však nevyhověl.

Štěpánka Zatloukalová, tisková mluvčí PČR Středočeský kraj



Diskusní téma: Distribuoval 4,4 kilogramu pervitinu, příbramský soudce jej do vazby nevzal

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.