textařské a redakční služby

Dětský masopust pobavil Příbram

11.02.2016 10:16

Únor patří maškarním bálům a masopustním veselicím, které si rádi užívají nejen dospělí, ale především děti. Mateřská školka ve Školní ulici pro letošek vyměnila karnevalové radovánky za jejich odvážnější „outdorovou“ variantu – masopustní pochod příbramskými ulicemi.

Průvod vyrazil v úterý 9. února dopoledne a Školní ulicí zamířil ke II. poliklinice. Paní učitelka v čele představující bodrého ženicha vedla štrúdl kominíčků, kuchařů a selek promíchaných rejem divoženek, kouzelnic a babek s nůší v dětském i dospělém vydání. Nechyběli ani strážci pořádku, ať už ve stylu Divokého západu nebo marvelovských komiksů. Pragmatičtí rodiče vybavili děti kožichy lvů, tygrů, medvědů a dalších divokých šelem. Proud maškar se často zastavoval a za zvuku vozembouchů bavil doprovázející rodiče a náhodné kolemjdoucí masopustními říkadly a popěvky.

Děti také zazpívaly před mateřskou školkou v ulici Bratří Čapků, kde je přivítali sněhulák, policista a pirát, kteří si odběhli z právě probíhajícího karnevalu. Na náměstí 17. listopadu se část průvodu vměstnala do úřadovny pošty, aby produkci předvedla i tam. Ženich, ačkoliv měl k dispozici nevěstu z pracovního kolektivu, se neustále snažil získat si procházející dámy.

Radostná nálada se z bavících se učitelek a děti přenášela na příbramské obyvatele, kteří byli vytrženi z běžného rytmu. Doufejme, že ne naposledy.

Magdalena Rezková
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.