textařské a redakční služby

Děti vyrazí za svatým Martinem 11. listopadu, Hornický Mikuláš letos slaví 20 let

31.10.2014 07:25

Akce pro děti. V úterý 11. listopadu se v Příbrami uskuteční tradiční akce Putování se světýlky za svatým Martinem. Lampionový průvod dětí a rodičů vyjde v 17.00 z areálu dolu Marie. Okolo 17.15 prochází náměstím 17. listopadu a pokračuje na náměstí T. G. Masaryka ve staré Příbrami. Zde se okolo 18.00 očekává příjezd svatého Martina na bílém koni.

Akci pořádá Spolek Prokop Příbram, který v závěru roku chystá i další aktivity pro děti a rodiče. Zejména jde o Hornického Mikuláše, který bude probíhat ve dnech 24. listopadu až 7. prosince.

Hornický Mikuláš letos slaví kulaté výročí, zahájen byl totiž v roce 1994. Vlivem velkého zájmu, kdy se každoročně účastní až několik tisíc návštěvníků, je třeba se registrovat dopředu.

Návštěvníci, kteří mají zajištěné vstupenky, se nejprve shromáždí ve stylové hornické hospůdce, kde je vyzvedne průvodce a vezme je na prohlídku prostředí Mariánské štoly. V podzemí převezme ochranu nad návštěvníky mocný vládce podzemní říše Permon se svými pomocníky permoníky.

Pak se v temnotách otevře před návštěvníky brána pekelná a objeví se čertovská cháska se svým vládcem Luciferem. Ti, jenž přečkají pekelný rej, se vydají s průvodcem na zpáteční cestu na pozemský svět, kde v patře šachetní budovy dolu Marie již návštěvníky očekává štědrý a dobrosrdečný svatý Mikuláš, laskaví a usměvaví andělé i moudrý strážce nebeských bran svatý Petr.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.