textařské a redakční služby

Den železnice v Příbrami ozvláštní cesta historickým vlakem do Kovohutí

21.07.2014 07:27

Den železnice v Příbram. Pokud své volné dny plánujete v delším časovém horizontu, můžete si už nyní poznamenat do diáře akci, která se uskuteční v sobotu 13. září. V ten den se uskuteční čtvrtý ročník regionálních oslav Dne železnice v Příbrami, který připomíná 175. výročí zahájení železniční dopravy v českých zemích.

Pořádající spolek Rakovnicko – Protivínské dráhy se letos dohodl s Kovohutěmi Příbram, které v tento den otevřou svou železniční vlečku a hutnické muzeum. Návštěvníci Dne železnice sem budou moci dojet zvláštními historickými vlaky přímo z příbramského nádraží.

Dobu mezi jízdami jednotlivých vlaků vyplní kulturní program. Na vlakovém nádraží v Příbrami se tak budete moci vlastní silou svézt historickou drezínou z roku 1825, zhlédnout divadelní představení železničářské hry Bedřich Hrozný a Bedřich Hrozný – Nový život v podání ochotnického souboru Divadla za vodou z Čenkova, zúčastnit se prohlídky pracoviště řízení provozu nebo stanoviště historické motorové lokomotivy.

Pro děti bude připraven dětský koutek plný her a zábavy nebo na filmové promítání s železniční tématikou. Po celý den bude také možné odevzdat do speciálně určeného železničního nákladního vozu zájmový odpad v rámci Ekosběru pořádaného Kovohutěmi Příbram. Všichni přispěvatelé budou zařazeni do podzimního soutěžního kola této pravidelné sběrové akce.

sdb
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.