textařské a redakční služby

Dejte duši měsíc klid. Akce knihovny na říjen 2014

25.09.2014 09:54

Knihovna Jana Drdy ve spolupráci s Kiwanis klubem Příbram za podpory města Příbram připravila cyklus besed, přednášek a koncertů Měsíc pro duši. Tentokráte čeká na návštěvníky šest zajímavých akcí.

Ve čtvrtek 9. října od 18.30 zahraje a zazpívá vokálně instrumentální soubor dobových nástrojů Chairé Příbram písně z období české gotiky, renesance, baroka a klasicismu.

V úterý 14. října od 17.00 proběhne beseda Brdská tajemství se spisovatelem Otomarem Dvořákem o jeho knihách z edice Tajemné stezky, o putování po Brdech a jejich okolí, a také o jeho další literární, televizní a rozhlasové tvorbě. Besedy se zúčastní i zástupce nakladatelství Regia Petr Martinec. Součástí besedy bude prodej autorových knih a následná autogramiáda.

Ve čtvrtek 16. října od 17.00 proběhne program Jsem sestra Arnošta Lustiga, ve kterém hovoří starší sestra A. Lustiga, Hana Lustigová o životě, o svém bratru a mnohém další. Celý program je doplněn písněmi a texty dětí z terezínského ghetta, které zhudebnil a interpretuje Daniel Dobiáš.

V úterý 21. října od 17.00 pokračuje cyklus Dějin umění paní Jany Froňkové. Grafický list je umělecké dílo, které je rozmnožené na předem určený počet tisků. Každý z nich je autorem signovaný a je považovaný za originál. Přednáška seznámí se základními grafickými technikami: tiskem z výšky, z hloubky a z plochy. Od nejstaršího tisku z výšky, dřevořezu až k současnému sítotisku, tisku z plochy. Vysvětlení technik bude provázeno ukázkami reprodukcí.

Ve středu 22. října od 19.00 proběhne v Hotelu Belvedere v Příbrami koncert skupiny Petr, Otto a Já & Ivan Korený. Na koncertu zazní autorské písničky Jirky Hejnice a Petra Vašiny, podporované congy a cajonem bubeníka Otty Hejnice a kytarami Ivana Koreného. Skupina působí na příbramské scéně od roku 2006 a hraje převážně autorskou tvorbu ve folkrockové úpravě. V poslední době hraje skupina ve čtyřech za vydatné podpory kytar (akustické i elektrické) Ivana Koreného.

A navíc každé říjnové pondělí od 16.30 proběhne v ředitelně knihovny setkání nad Texty z 20. století. K slyšení budou texty a pikantnosti ze života autorů I. Herrmanna, K. Hlaváčka, O. Březiny, J. Demla, P. Bezruče, F. Gellnera, F. Šrámka a mnoha dalších. Přednášet bude Stanislav Sloup.

Akce proběhnou v hlavní budově Knihovny Jana Drdy (nám. T. G. Masaryka 156), pokud není uvedeno jinak. Vstupenky na jednotlivé akce lze zakoupit v Informačním centru Knihovny Jana Drdy.


Redakční titulek.
Václav Chvál, Knihovna Jana Drdy

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.