textařské a redakční služby

Silnice v Žežicích měla být už hotova, práce ale ještě ani nezačaly

20.10.2014 07:59

Rekonstrukce v Příbrami. Vedení Příbrami bývá často kritizováno za prodlužování termínu rekonstrukcí nebo jejich nedostatečnou připravenost. Zkušenost posledních měsíců ukazuje, že problémy mohou ležet také na straně dodavatele.

V Žežicích měla být v říjnu opravena komunikace v ulici Na Větrov. V polovině měsíce se tu ale zatím nic neděje, nejsou zde stroje, dělníci, nakonec ani oznámení o začátku prací. Místní obyvatelé si stěžují, že provoz v ulici je nevyhovují.

Ulice měla být přitom už nyní předána do užívání. Potíž nastala v tom, že své povinnosti neplní společnost Viamo Praha, která měla tuto zakázku na starosti. Ta podala nejvýhodnější nabídku v rámci poptávkového řízení.

Problém ale částečně směřuje i k městu, které firmu oslovilo v rámci takzvaného poptávkového řízení. Do něj se na rozdíl díl od otevřeného tendru nemohou přihlásit libovolné firmy, které splní potřebné podmínky, nýbrž jen ty, které zadavatel přímo osloví. Ten si zpravidla vybere z několika společností (na konci uplynulého volebního období použila radnice tuto metodu hned několikrát).

S firmou Viamo Praha udělalo město ne příliš dobrou zkušenost už v létě tohoto roku, kdy opravovala několik ulic v Příbrami. Jednou z nich byla Průběžná, jejíž rekonstrukce nabrala několikatýdenní zpoždění. „Kontrola průběhu prací probíhá, taktéž nejsme spokojeni především s termíny plnění, avšak tuto skutečnost jsme schopni ovlivnit pouze vyčíslením a zaúčtováním penále za nedodržení termínu dokončení,“ řekl tehdy Richard Hadač z odboru silničního hospodářství a investic příbramského městského úřadu. Ten i v případě ulici v Žežicích říká: „Samozřejmě že i v tomto případě je postupováno v rámci článků smlouvy o dílo a vůči této firmě bude uplatněno penále z prodlení.“

sdb
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.