textařské a redakční služby

Co vás v červnu čeká v divadle

24.04.2014 13:05

Velká scéna

út    3. 6. 2014        Gazdina roba                               10:00
Jedno z vrcholných českých realistických dramat, které vzniklo už roku 1899, ale přináší témata a otázky stále velice aktuální. Mají větší sílu peníze a společenské konvence, anebo svoboda duše a čistá láska? Má vůbec upřímná láska chudé Evy a bohatého selského synka naději na život tváří v tvář pokrytectví a zbabělosti? Obrovské herecké příležitosti, silný příběh pohledem mladého hostujícího režiséra Adama Doležala. Hrají I. Krmíčková, J. Vojta, V. Senič a další. Režie Adam Doležal.    
předpokládaná délka 85 minut
vstupné 50 Kč

st    4. 6. 2014        Válka Roseových – sk. R                           19:00
Barbara a Jonathan Roseovi, dokonalí manželé, kteří jsou se svými dětmi ve svém dokonalém domě dokonale šťastni. Najednou jeden z nich zjistí, že by bylo krásné být sám. Za pomoci právníků se tak rozjíždí mašinérie rozvodového řízení, kdy však ani jeden z manželů nechce přijít o krásný dům. Vzájemně si likvidují osobní věci, zabíjejí domácí zvířata, připravují ty nejdrsnější naschvály. Drama, a přesto komedie, i když zatraceně mrazivá! Její předlohou je americký román slavného W. Adlera. Podle něj také Danny DeVito natočil neméně slavný stejnojmenný film. Hrají Michal Dlouhý, Helena Lapčíková, Lukáš Král, Roman Štabrňák, Petr Florián a další. Režie Ondřej Sokol.        
předpokládaná délka 135 minut
vstupné 160, 120 Kč

čt    5. 6. 2014        A. Dvořák: Stabat mater                  19:00
Hudební festival Antonína Dvořáka – slavnostní závěr
Účinkují sólisté Alžběta Poláčková, Markéta Cukrová, Richard Samek, David Nykl. Moravský komorní sbor. Karlovarský symfonický orchestr - diriguje Tomáš Brauner. Pronájem, pořádá Město Příbram.
předpokládaná délka 90 minut
vstupné 200 Kč

pá    6. 6. 2014        Rychlé šípy                                  10:00
Znalci Foglarových komiksů jistě ocení půvabně zpracované příběhy pětice vzorných hochů, ale i dalších postav „Rychlých šípů“. Není divu. Vidět na vlastní oči Mirka Dušína a jeho věrné přátele, stejně jako zrádné Bratrstvo kočičí pracky je skutečným diváckým zážitkem. Herci kolorovaní podle svých kreslených vzorů spoluvytvářejí optimistický, naivní svět, ve kterém vždy bylo a jistě ještě dlouho bude dobře dětem i dospělým. Hrají V. Senič, B. Pecka, L. Král/J. Slánský, P. Florián, F. Müller a další. Režie Robert Bellan.     
předpokládaná délka 105 minut
vstupné 50 Kč

ne    8. 6. 2014        Indiánská pohádka – sk. D – Divadlo DRAK              15:00
Vydáme se za Velkou louži, kde tamější „indiáni“ ještě žili po svém a vyprávěli si podivuhodné příběhy. Třeba ten o muži, který přemluvil šamana, aby ho naučil kouzlo, díky kterému mohou oči opustit hlavu…
předpokládaná délka 50 minut
vstupné 70 Kč

po    9. 6. 2014        Tartuffe – sk. A                               19:00
Ostře satirická komedie o „svatoušku“ Tartuffovi, který se dokázal vetřít do přízně váženého pana Orgona a omotat si jej kolem prstu natolik, že tento milující otec zapomene na skutečné blaho své rodiny a zaslepeně věří jen a jen slovům tohoto podvodníka! Připíše mu svůj dům, zaslíbí dceru a snad by mu dal i svou vlastní manželku za ženu… Chová se jako blázen, ale nepochybně by i vám doporučil, abyste si pořídili Tartuffa do domu. Nebo už nějakého máte? Či jen samé opravdové přátele? Molière svou velmi odvážnou hrou, jež byla dlouho zakazována (a nepohodlná či zneužívaná byla i v našich zemích), pranýřuje pokrytectví a jeho vychytralé praktiky, které jsou nejspíš bohužel nesmrtelné. Neznamená to však, že nemá smysl je odhalovat a trestat. Právě pro svou nesmrtelnou aktuálnost, vtip a také díky výrazným hereckým příležitostem je Tartuffe titulem, který již po staletí inspiruje divadelníky a baví diváky na celém světě a bezesporu patří i do repertoáru našeho divadla. Režie Daniel Hrbek.
vstupné 160, 120 Kč

út    10. 6. 2014        Jaroslav Uhlíř: „Hodina zpívání – zkoušení“         9:00, 10:30
Hodinový komponovaný program určený pro malé i velké uši, ve kterém si děti mohou se samotným autorem za jeho klavírního doprovodu zazpívat známé písně s texty Zdeňka Svěráka, jako jsou skladby „Každý den“, „Není nutno“, „Loupežnická“atd., ale i písně novější, které jsou známé především
z populárního televizního programu „Hodina zpěvu“.
vstupné 70 Kč

pá    12. 6. 2014        Škola základ života                           10:00
Jevištní adaptace stejnojmenné divadelní hry Jaroslav Žáka, která využívá i motivy z jeho knihy Študáci a kantoři a známých filmů Škola základ života a Cesta do hlubin študákovy duše. V nejmenovaném českém maloměstském gymnáziu se odehrávají scény ze života sexty, jsou to ale možná i scény z našich i vašich vlastních školních let... Inscenace nebude postrádat satirickou nadsázku ani melancholicko-nostalgický tón filmů pro pamětníky. Téměř dvě desítky hudebních a tanečních čísel inspirovaných dobovými šlágry a živá kapela dělají z titulu takřka muzikál! Režie Milan Schejbal    
předpokládaná délka 120 minut
vstupné 50 Kč

 út    17. 6. 2014        Červený a černý – sk. S                           16:00
Velký romantický příběh podle slavného románu jednoho z nejoriginálnějších spisovatelů Francie 19. století. Životní pouť Juliána Sorela, okouzlujícího, chudého, ale chytrého a posléze i vzdělaného mladíka, který obdivuje Napoleona a nechce nic víc a nic méně, než se prosadit ve společnosti. Julián Sorel není jen ambiciózním rváčem a jeho život připomíná víc než jen osud jednoho člověka kdysi ve Francii… A to i proto, že mnohé detaily příběhu jsou velmi aktuální i dnes, a snad také proto, že co se lásky týče, lidé jsou kvůli ní v každé době schopni neuvěřitelných činů…Režie Martin Vokoun.
předpokládaná délka 150 minut
vstupné 50 Kč

st     18. 6. 2014         C´est la vie…                         10:00, 17:00
Školní akademie Základní školy, Příbram VIII, Školní 75 plná písniček, hudebních a tanečních vystoupení a divadelních scének v podání žáků a učitelů školy. Pronájem, pořádá ZŠ Školní 75, Příbram.
předpokládaná délka 120 minut
 
čt    19. 6. 2014        Tartuffe – sk. E + Vyhlášení Ankety 2013             19:00
Srdečně zveme na vyhlášení herecké ankety, které se koná před představením. Vylosovaný výherce získá zájezd od CK A.Ša s.r.o. Příbram.
vstupné 160, 120 Kč

ne    22. 6. 2014        20 let Baletní školy                         16:00
Letošní rok slaví Baletní škola 20 let od svého založení. Děvčata předvedou tance, které se tančily v průběhu těchto let na jevišti, ale i na plesech. Máme pro Vás překvapení v podobě hosta, který začínal své první taneční krůčky u nás. Přijďte se podívat, těšíme se na Vás. Pronájem, pořádá Baletní škola Ivana Bouší.
předpokládaná délka 90 minut
vstupné 140, 90 Kč

po    23. 6. 2014        Spojeni tancem IV                             19:00
Spojeni tancem IV je závěrečné představení žáků Tanečního studia Lucie Plaché. V námětově pestrých choreografiích se vám představí žáci všech věkových kategorií. V rámci večera bude promítnut taneční film, který vznikl na Letním tanečním setkání 2013. Pozvání letos přijal významný profesionální tvůrce v oblasti současného tance a vy budete mít jedinečnou příležitost shlédnout jeho choreografii. Pronájem, pořádá Taneční studio Lucie Plaché Sedlčany.
předpokládaná délka 120 minut
vstupné 120 Kč

út    24. 6. 2014        Slavnost ZŠ Bratří Čapků v Příbrami                 17:00
Slavnostní odpoledne pro rodiče a přátele ZŠ Bratří Čapků v Příbrami. Žáci si spolu se svými učiteli připravili různá vystoupení, která jsou výsledkem jejich spolupráce a nápaditosti. Pronájem, pořádá ZŠ Bratří Čapků v Příbrami.

st    25. 6. 2014        Ježato                             17:00
Již popáté zveme holky, kluky, maminky, tatínky, babičky, dědečky, prostě všechny ty, kteří se chtějí pobavit dalším představením našich JEŽAT. Nenechte si ujít skvělou taneční podívanou, která může být motivací třeba i pro vaši ratolest. Určitě se budete mít na co dívat. Pronájem, pořádá všetaneční kroužek Ježata.
předpokládaná délka 60 minut

čt    26. 6. 2014        Den divadla Gymnázia pod Svatou Horou – Česká klasika
 15:00, 19:00
Jako každý rok si studenti Gymnázia pod Svatou Horou připravili krátká představení, tentokráte zaměřená na českou divadelní klasiku. Můžete tak zhlédnout Maryšu, Lucernu, Radůze a Mahulenu či Masné krámy a mnoho dalších. Dramatický soubor GSHPB se tento rok představí s hrou Strakonický dudák. Projekt je finančně podpořen městem Příbram. Pronájem, pořádá Gymnázium pod Svatou Horou Příbram.

Malá scéna
        
pá    27. 6. 2014        Předávání vysvědčení žákům základní školy            9:30
Slavnostní předávání vysvědčení IX. ročníkům. Pronájem, pořádá Základní škola 28. října 1, Příbram VII.

Estrádní sál

čt     12. 6. 2014        Seminář                                9:00
Účetnictví státu a jeho dopady na ÚSC. Pronájem, pořádá Odborné semináře pro obce s.r.o. Brno.

ne     15. 6. 2014        Sběratelská burza                           12:30
Prodat-koupit-vyměnit. Pronájem, pořádá firma TUZEKS.

so    21. 6. 2014        VŠERS - promoce                            10:00
Pronájem, pořádá VŠERS, o.p.s. Příbram.

D-klub

po     2. 6. 2014        Jazzkabaret Jany Koubkové a Ondřeje Kabrny          19:00
"Kam vlezu/vrazím do standardního jazzu/kam vlezu tvrdě narazím/že prý už nejsem/co bejvala sem v jazzu/tak lezu jak umím/než se zarazím".
Osobnost českého jazzu Jana Koubková a klavírista Ondřej Kabrna vás zvou nejen do hudebních vln současného jazz repertoáru, ale i lidových tónů a vlastních skladeb…
Po koncertu proběhne autogramiáda CD a knih Jany Koubkové.
Předprodej pouze v D-klubu Příbram.
vstupné 150 Kč
D-klub o prázdninách

čt     10. 7. 2014        M Band - „S námi je líp než na světě“          19:00
Není všechno paráda co hrajem. Proto osedláme Šest bílejch koní a pojedeme jako Parní válec po Coton fields, uvidíme Flovers on the Wall a Blue Moon s Hvězdou Coutryon nad hlavou. Pak nás čeká Hospoda, kde nás na Zápraží Cindy a Černá Joice uvítá slovy Vítám vás. V hospodě Je nás jedenáct a i Wayfaring Stranger se těší, až vznikne společná Fotka a všichni z toho budeme Crazy. Účinkují Olda Zeman – zpěv, kytara, perkuse, Vojta Maršík – zpěv, kytara, Josef Lukeš – zpěv, basa, Václav Lukeš – zpěv, kytara, foukací harmoniky. Předprodej pouze v D-klubu Příbram.
vstupné 100 Kč

Zájezdy
3. 6.     Jak jsem vyhrál válku – Městský klub Sokolovna Vamberk
4. 6.     Hrdý Budžes – Smetanův dům Litomyšl
7. 6.     Gazdina roba – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
7. 6.     Hrdý Budžes – Divadlo Bez zábradlí Praha
10. 6.     Hrdý Budžes –KC Střelnice Turnov
13. 6.    Drobečky z perníku – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
16. 6.    Prokletí nefritového škorpióna – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
17. 6.    Hrdý Budžes – KC Semilasso Brno
18. 6.     Hrdý Budžes – Divadlo Bez zábradlí Praha

Diskusní téma: Co vás v červnu čeká v divadle

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.