textařské a redakční služby

Co vás čeká v říjnu v příbramském divadle?

26.08.2014 13:16

Měsíční program –  říjen 2014

Velká scéna

st    1. 10. 2014        Hrdý Budžes – sk. R                                        19:00
Irena Dousková
Hrdinka příběhu, žákyně druhé třídy základní devítileté školy, Helenka Součková nás zkoumavým i naivním pohledem osmiletého dítěte sugestivně provází tragikomickými roky husákovské normalizace tak, jak se na počátku 70. let promítala do světa dětí i dospělých. Hrají B. Hrzánová, L. Jeník a J. Vlčková/M. Šiková.
Režie Jiří Schmiedt.    
předpokládaná délka 165 minut
vstupné 220, 180 Kč

pá      3. 10. 2014        Válka Roseových                                     19:00
Warren Adler
Barbara a Jonathan Roseovi, dokonalí manželé, kteří jsou se svými dětmi ve svém dokonalém domě dokonale šťastni. Najednou jeden z nich zjistí, že by bylo krásné být sám. Za pomoci právníků se tak rozjíždí mašinérie rozvodového řízení, kdy však ani jeden z manželů nechce přijít o krásný dům. Vzájemně si likvidují osobní věci, zabíjejí domácí zvířata, připravují ty nejdrsnější naschvály. Drama, a přesto komedie, i když zatraceně mrazivá! Její předlohou je americký román slavného W. Adlera. Podle něj také Danny DeVito natočil neméně slavný stejnojmenný film. Hrají Michal Dlouhý, Kateřina Lojdová, Lukáš Král, Roman Štabrňák, Petr Florián. Režie Ondřej Sokol.    
předpokládaná délka 135 minut
vstupné 160, 120 Kč

so    4. 10. 2014        Obraz                                                               19:00
Yasmina Reza
Originální pohled autorky – ženy na přátelství tří mužů. Marek, Boris a Ivan se scházejí pravidelně už patnáct let. Tento veselý a nezávazný pánský spolek slouží jako oáza před nevyzpytatelným a především únavným světem žen. Ale tentokrát je to docela jiné, protože Ivan má před svatbou a přišel si ke kamarádům pro psychickou podporu. Jenže Boris si koupil obraz. Neuvěřitelně drahý obraz od uznávaného autora. Marek zastává názor praktického racionalisty a hodnotu obrazu není ochoten uznat. Nechápe „snobské“ gesto svého přítele. Ivan se, jako vždy, děsí konfliktu, který je ve vzduchu. Obraz – nenápadný objekt, symbolický prostor pro představivost – se tak stává úhelným kamenem sporu a zatěžkávací zkouškou v tomto dosud tak bezstarostném přátelství. Dnes už světově proslulá komedie jedné z nejpopulárnějších současných francouzských dramatiček. Skutečná lahůdka pro herce i diváky, kterou vám také proto chceme nabídnout netradičně: Tři herci se sejdou s diváky přímo na jevišti Velké scény Divadla A. Dvořáka v Příbrami. Režie Milan Schejbal.  Hrají Lukáš Král, Lukáš Typlt a Roman Štabrňák.předpokládaná délka 85 minut
vstupné 160 Kč



út    7. 10. 2014        Červený a černý – sk. KMD                             17:00
Stendhal
Velký romantický příběh podle slavného románu jednoho z nejoriginálnějších spisovatelů Francie 19. století. Životní pouť Juliána Sorela, okouzlujícího, chudého, ale chytrého a posléze i vzdělaného mladíka, který obdivuje Napoleona a nechce nic víc a nic méně, než se prosadit ve společnosti. Jeho cesta vzhůru z chudoby ale není přímá, naopak, je provázena velkými kompromisy a prostředky ne vždy čistými, úskoky i závistí. Julián prochází komplikovanými milostnými dobrodružstvími a vztahy, které poznamenávají nejen jeho, ale i životy jeho milenek, neobyčejných žen. Může si takový člověk, jakým je Julián, dovolit prožít skutečnou lásku? Může si vůbec dovolit přiznat, že jedna z nich takovou byla anebo mohla být? Julián Sorel není jen ambiciózním rváčem a jeho život připomíná víc než jen osud jednoho člověka kdysi ve Francii… A to i proto, že mnohé detaily příběhu jsou velmi aktuální i dnes, a snad také proto, že co se lásky týče, lidé jsou kvůli ní v každé době schopni neuvěřitelných činů…Režie Martin Vokoun.
předpokládaná délka 150 minut
vstupné 160, 120 Kč

čt    9. 10. 2014        No Name -  pronájem                                            20:00
Akustický koncert skupiny NO NAME na podporu Občanského sdružení Chci pomoci. Výtěžek akce bude věnován dvěma těžce nemocným dětem z Příbramska. Pronájem, pořádá Občanské sdružení Chci pomoci. Více informací na www.chci-pomoci.cz
předpokládaná délka 120 minut
vstupné 490 Kč

so    11. 10. 2014        Rande s duchem                                                 19:00
Neil Simon
Spisovatelka Rose, před časem velmi slavná, se po smrti přítele Walshe, rovněž úspěšného spisovatele, stáhla do soukromí. Přestala psát i přednášet a peníze docházejí. Dům plný vzácných květin a pravidelný humr k večeři jsou ohroženy… Asistentka Arlene se marně snaží probudit Rose z nečinnosti. To se daří jedině Walshovi, přestože je už pár let na onom světě. Rose s ním, vlastně s jeho duchem, dokáže komunikovat a jako jediná ho vidí. Arlene o Rosiných schůzkách s Walshovým duchem sice ví, ale i tak dochází k mnoha komickým i dojemným situacím, například když Rose mluví – a nejen to – s mrtvým i s živými najednou. Walsh ji přemlouvá, aby začala znovu psát, Rose se tomu brání a hlavně dělá všechno proto, aby si Walshe zachovala nablízku. To se jí nakonec překvapivým způsobem podaří…Česká premiéra. Hrají Eva Holubová, Oldřich Vízner, Anna Fixová a Vojtěch Záveský. Režie Milan Schejbal.
předpokládaná délka 120 minut
vstupné 160, 120 Kč

ne    12. 10. 2014        Rychlé šípy - derniéra                                                  14:00
Jaroslav Foglar
Znalci Foglarových komiksů dozajista ocení půvabně zpracované příběhy pětice vzorných hochů, ale i dalších postav, které jako by z oka vypadly svým tištěným kamarádům. Hrají V. Senič, B. Pecka, L. Král/J. Slánský, P. Florián, F. Müller a další. Režie Robert Bellan.     
předpokládaná délka 105 minut
vstupné 90 Kč

ne    12. 10. 2014        Rychlé šípy 2 – Sněhová mise - derniéra                            17:00
Jaroslav Foglar, Robert Bellan
Nové příběhy známé pětice, volné pokračování úspěšného prvního dílu. Hrají V. Senič, J. Vojta, F. Müller, P. Florián, L. Král a další. Režie Robert Bellan.
předpokládaná délka 105 minut
vstupné 90 Kč
čt    16. 10. 2014        Obraz – zadané představení                                                      16:00
Yasmina Reza
Originální pohled autorky – ženy na přátelství tří mužů. Marek, Boris a Ivan se scházejí pravidelně už patnáct let. Tento veselý a nezávazný pánský spolek slouží jako oáza před nevyzpytatelným a především únavným světem žen. Ale tentokrát je to docela jiné, protože Ivan má před svatbou a přišel si ke kamarádům pro psychickou podporu. Jenže Boris si koupil obraz. Neuvěřitelně drahý obraz od uznávaného autora. Marek zastává názor praktického racionalisty a hodnotu obrazu není ochoten uznat. Nechápe „snobské“ gesto svého přítele. Ivan se, jako vždy, děsí konfliktu, který je ve vzduchu. Obraz – nenápadný objekt, symbolický prostor pro představivost – se tak stává úhelným kamenem sporu a zatěžkávací zkouškou v tomto dosud tak bezstarostném přátelství. Dnes už světově proslulá komedie jedné z nejpopulárnějších současných francouzských dramatiček. Skutečná lahůdka pro herce i diváky, kterou vám také proto chceme nabídnout netradičně: Tři herci se sejdou s diváky přímo na jevišti Velké scény Divadla A. Dvořáka v Příbrami. Režie Milan Schejbal.  Hrají Lukáš Král, Lukáš Typlt a Roman Štabrňák.                  
předpokládaná délka 85 minut
vstupné 50 Kč

pá    17. 10. 2014        Prokletí nefritového škorpióna                                10:00
Woody Allen
Rozkošně bláznivá komedie podle filmu Woodyho Allena, který si také sám ve své režii zahrál hlavní roli – vyšetřovatele pojistných podvodů C.W. Briggse. Tento muž, zdánlivě roztomilý nemotora, je ve skutečnosti jedničkou ve svém oboru. Briggs se dokáže dokonale vcítit do myšlení zločinců a díky tomu je vždy vypátrat. Jednoho dne však nečekaně podlehne prohnanému hypnotizérovi a potom je nucen, aniž by si to uvědomoval, loupit šperky a i jinak překračovat hranice zákona! Není v tom ale sám. Společně s ním je zhypnotizována Betty Ann, nenáviděná a panovačná kolegyně z pojišťovny. Briggs pak (když hypnóza odezní) nevědomky vyšetřuje své vlastní zločiny. Dokonce podezírá i protivnou Betty Ann, která se mu postupně už nezdá být tak protivnou… Jedna překvapivá situace stíhá druhou, aby nakonec všechny dospěly k velikému happyendu.
Přijďte se přesvědčit, co všechno Briggs vypátrá! Pobavíte se inteligentním humorem s notnou dávkou ironie, tak jak je umí namíchat právě jen Woody Allen. Hrají B. Klepl, A. Fixová, V. Senič, M. Dusbaba, E. Dohnalová, F. Müller a R. Štabrňák. Režie Milan Schejbal.
předpokládaná délka 135 minut
vstupné 50 Kč
 
ne    19. 10. 2014        Pipi Dlouhá punčocha – sk. D – Divadlo Apllause                     15:00
Astrid Lindgrenová
Zažijte hodinu plnou legrace a dobrodružství. Určitě se s námi nebudete nudit ani Vy dospěláci, ani Vaše děti.
Náhradní titul za představení Smolíček pacholíček.
předpokládaná délka 60 minut
vstupné 80 Kč
 
po    20. 10. 2014        Vztahy na úrovni – sk. E – Divadelní společnost Háta                19:00
Edward Taylor
Vztahy na úrovni je velmi svižná moderní komedie ze zákulisí vysoké politiky, která nevynechává ani milostný život mužů sedících na vlivných křeslech v Evropské obchodní komisi. Hrají Lukáš Vaculík, Ivana Andrlová/Olga Želenská/Vlasta Žehrová, Viktor Limr, Martin Sobotka/Martin Zounar, Monika Absolonová/Kateřina Hrachovcová, Mahulena Bočanová/Adéla Gondíková/Vlasta Žehrová, Pavel Nečas/Zbyšek Pantůček. Režie Antonín Procházka.
vstupné 250, 210 Kč

st    29. 10. 2014        Tartuffe – sk. F                                                    19:00
Moliére
Hořká a stále aktuální komedie o „svatoušku“ Tartuffovi, který se dokázal vetřít do přízně váženého pana Orgona a dokonale si jej omotat kolem prstu. Tento milující otec pak zapomene na skutečné blaho své rodiny, dá Tartuffovi svůj majetek, zaslíbí dceru a snad by mu dal i svou vlastní manželku za ženu… Chová se jako blázen, ale nepochybně by i vám doporučil, abyste si pořídili Tartuffa do domu. Autor svou velmi odvážnou hrou provokoval natolik, že byla dlouho zakazována. A ačkoli pranýřoval pokrytectví a jeho     vychytralé praktiky ve své době, jedná se v ní patrně o jevy bohužel nesmrtelné. Očima naší inscenace také není zdaleka jediným pokrytcem hry Tartuffe. V domě pana Orgona i stěny mají uši a každý hraje na někoho něco, aby sám získal....  Režie Daniel Hrbek.
předpokládaná délka 130 minut
vstupné 160, 120 Kč

čt    30. 10. 2014        Deštivé dny – sk. N – Divadlo Ungelt                                        19:00
Keith Huff
Americké drama je hrou o síle přátelství a zároveň kriminálním příběhem. Drsní chlapíci Denny a Joey jsou přáteli od dětství, které oba strávili na chicagském předměstí. Dnes jsou parťáky u chicagské policie. V americké a zároveň světové premiéře této hry hrály mladé policisty světové filmové hvězdy Daniel Craig a Hugh Jackman. Hrají Richard Krajčo a David Švehlík. Režie Janusz Klimsza.
předpokládaná délka 130 minut
vstupné 490, 450 Kč


MALÁ SCÉNA
                 
pá    3. 10. 2014        Klubový večer Ginevry                                         19:00
Večer plný písní a povídání  s možností diváckých dotazů jak na skupinu, tak na jejího hosta. Jste srdečně zváni! www.ginevra.cz
předpokládaná délka 130 minut
vstupné 100 Kč

st    8. 10. 2014        Rozpaky zubaře Svatopluka Nováka – sk. A                     19:00
                            Podzim na Malé scéně 2014
Kazimír Lupinec , Sonya Štemberová
Chodíte rádi k zubaři? Prima, přijďte za ním k nám do divadla! Bojíte se zubaře? Skvělé! Tím spíš si vychutnáte naši nejnovější komedii z prostředí zubařské ordinace. Titulní postavou je Svatopluk Novák, znamenitý dentista a veskrze kladný hrdina, snad jen občas poněkud nerozhodný… Od toho jste tady ale vy, diváci, abyste Svatoplukovi poradili. Vaším úkolem bude v kritických chvílích rozhodovat místo něj: jak se zachovat, co říci, na čí stranu se postavit…  Máte jedinečnou příležitost skutečně ovlivnit celý průběh představení. Přijďte jednou a budete se chtít vracet znovu a znovu. Kdo by odolal možnosti mít dění na jevišti alespoň na chvíli ve svých rukou! Navíc jste možná až dosud měli dojem, že v oblasti zdravotnictví vás nic nepřekvapí. Přesvědčte se, že i nejkurióznější zkušenosti jsou ve skutečnosti jen silně zředěným roztokem ve srovnání s tím, co uvidíte na našem zubařském křesle.
Náhradní titul za inscenaci Číňani.
vstupné 120 Kč



út    19. 10. 2014        Láska práce, láska práce – Činoherák Ústí                     19:00
Podzim na Malé scéně 2014
Černá komedie úspěšné německé autorky přináší pět dynamicky a vtipně zpracovaných zápletek o problémech, které může přinášet práce a láska. Hrají Jan Jankovský, Nataša Gáčová, Matúš Bukovčan, Marta Vítů, Kryštof Rímský a Jiří Maryško. Režie Natálie Deáková.
předpokládaná délka 75 minut
vstupné 180 Kč

po    20. 10. 2014        Pochodem ŤAP!  - Pohadlo                           9:00, 10:30
Co všechno se může stát, když se zvířátka ze ZOO rozhodnou, že se vrátí domů do Afriky? Překonají vše, co jim dlouhá cesta nachystá? Stanou se z nich opravdoví kamarádi? Dokáží si pomoci v nouzi? Najdou nakonec svůj vysněný domov? A co je to domov? To vše a ještě mnohem více v naší pohádce!
předpokládaná délka 50 minut
vstupné 50 Kč
                
út    28. 10. 2014        Proč si nezatančíte? – Divadlo Viola                                  19:00
Podzim na Malé scéně 2014
Raymond Carver – mistr krátké prózy, jeden z nejvýznamnějších spisovatelů americké literatury 80. Let minulého století v bravurním podání Jiřího Lábuse za klavírního doprovodu Emila Viklicklého.
vstupné 180 Kč

pá    31. 10. 2014        Písničkáři sobě                                             19:30
Pronájem, pořádá Sapientia, o.s.
vstupné 130 Kč v předprodeji/ v den konání 150 Kč


Estrádní sál

čt     2. 10. 2014        Potravinařský veletrh POGRR                                        8:00
Pronájem, pořádá Pogrr s.r.o.

pá     3. 10. 2014        Taneční - prodloužená                                         19:00
Pronájem, pořádá taneční škola DD-Dancing.

so     11. 10. 2014    Konference společnosti mikrobiologických laborantů 9:00 – 16:00
Pronájem, pořádá Společnost mikrobiologických laborantů.

ne     12. 10. 2014    Konference společnosti mikrobiologických laborantů 9:00 – 13:00  
Pronájem, pořádá Společnost mikrobiologických laborantů.

út     14. 10. 2014    Hornická Příbram ve vědě a technice                     8:00  -17:30
Pronájem, pořádá Hornická Příbram ve vědě a technice.    

st     15. 10. 2014    Hornická Příbram ve vědě a technice                             8:00 - 17:30   
Pronájem, pořádá Hornická Příbram ve vědě a technice.    

ne     19. 10. 2014    Sběratelská burza                                                             12:30  
Prodat-koupit-vyměnit. Pronájem, pořádá firma TUZEKS.
pá     24. 10. 2014    Country bál                                                                    20:00  K tanci a poslechu hraje BONANZA. Taneční vystoupení, lasování, výuka country tanců, focení v kostýmech, elektrický být RODEO BULL. Stylové oblečení vítáno.
vstupné 150 Kč

pá     31. 10. 2014    Taneční - prodloužená                                         19:00
Pronájem, pořádá taneční škola DD-Dancing.


Zájezdy
5. 10.    Prokletí nefritového škorpióna – KD Rubín Brno
6. 10.    Tartuffe – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
8. 10.    Gazdina roba – Divadlo Oskara Nedbala Tábor
9. 10.    Hrdý Budžes – Divadlo Bez zábradlí Praha
10. 10.    Saturnin – Městské kulturní středisko Domažlice
13. 10.    Škola základ života – Divadlo Klatovy
14. 10.    Škola základ života – Divadlo Klatovy
15. 10.    Hrdý Budžes – Karlovarské městské divadlo Karlovy Vary
17. 10.    Drobečky z perníku – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
18. 10.    Válka Roseových – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
21. 10.    Saturnin – Kulturní a společenské středisko Vltava Kralupy nad Vltavou
23. 10.    Dáma s kaméliemi – Dům kultury Stochov
24. 10.    Hrdý Budžes – Dům kultury města Ostravy
25. 10.    Hrdý Budžes – Beskydské divadlo Nový Jičín
27. 10.    Saturnin – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
29. 10.    Hrdý Budžes – Městské divadlo Mladá Boleslav
31. 10.    Válka Roseových – Městské divadlo Jablonec nad Nisou

 
Připravujeme na listopad 2014
 
Mikulášovy patálie
4 TET
Prokletí nefritového škorpióna
Sbohem, zůstávám
Pan Halpern a pan Johnson
Indiáni ze šuplíku
Otevřené manželství
Rozpaky zubaře Svatopluka Nováka

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.