textařské a redakční služby

Březohorští hasiči mají zpět stříkačku po repasi (FOTOGALERIE)

12.10.2014 15:54

Ve středu se z repase nástavby vrátila CAS 32 (cisternová automobilová stříkačka) březohorských dobrovolných hasičů. Na repasi do Chlumce nad Cidlinou odjela Tatra 815 na konci července.

Dnes, v neděli, se sešli členové jednotky na školení obsluhy „nového“ vozidla. Nové technické prostředky a jejich umístění do skříní vyžaduje seznámení řidičů, strojníků a hasičů. V nástavbě přibylo zejména vysokotlaké vedení (oranžová hadice) o délce 60 metrů, které usnadní a urychlí likvidaci požárů menšího rozsahu.

Staré dveře jednotlivých skříní byly nahrazeny hliníkovými roletami, nástavba zvětšila objem cisterny z 8200 na 9000 litrů vody, výklopný šuplík zpříjemní nasazení dýchacích přístrojů na záda hasičů, efektivní osvětlení zajišťují nová LED svítidla a mnoho dalších vylepšení a úprav bylo provedeno.

Tatra má přidělený volací znak PPB 740 a na svůj první výjezd bude čekat ještě přibližně týden. Vozidlo čeká ještě instalace vozidlové radiostanice, nabíječů ručních vysílaček, satelitní navigace a pár drobných úprav v kabině.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Příbram VI - Březové Hory má 24 členů, spadá do kategorie JPO III/2 a zajišťuje výjezd až dvou družstev hasičů do deseti minut od vyhlášení mimořádné události. Za letošek byla přivolána k 70 událostem různého typu (požár, čerpání, odstraňování překážek, dopravní nehoda...) a ke všem vyjela v průměrném čase do šesti minut od vyhlášení i když hasiči nedrží žádné služby na zbrojnici.

Fotky najdete na našem FB profilu - www.facebook.com/pribramag.

Vít Novák, SDH Březové Hory

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.