textařské a redakční služby

Březnice, Jince či Kosova Hora získají peníze na silnice či mateřské školy

28.05.2014 10:20

Praha - Někteří starostové z Příbramska včera podepisovali na středočeském hejtmanství smlouvy o podpoře z Regionálního operačního programu Středních Čechy. V úhrnu se za celý kraj jednalo o částku ve výši 850 milionů korun.



„To, že můžeme poskytnout prostředky na více projektů, než jsme původně plánovali, je možné díky tomu, že se zvýšil kurz eura a především také tím, že se nám daří šetřit peníze. Rozdíl mezi cenou projektovanou a vysoutěženou je v průměru nižší až o 30 procent,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák. Projektované ceny vznikají na základě katalogů prací, které jsou naceněny z minulosti, a proto vždy nerespektují aktuální vývoj na trhu.

Ze starostů na Příbramsku podepsala smlouvu například starostka Sedlce-Prčice Miroslava Jeřábková na projekt rekonstrukce místních komunikací. Za městys Jince se účastnil starosta Josef Hála, jeho obec chce rozšířit kapacitu mateřské školy. Březnici reprezentoval místostarosta Petr Procházka, město žádalo peníze na rekonstrukci silnic. S podobným projektem přišla i Kosova Hora, kterou včera zastupoval starosta Martin Krameš.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.