textařské a redakční služby

Březen v knihovně začne texty z 19. století

24.02.2014 14:51

Každé pondělí od 16.30 mohou do knihovny přijít zájemci na tradiční Texty z 19. století pod vedením Stanislava Sloupa. Vzpomínalo se již na Boženu Němcovou, Jana Nerudu, Vítězslava Hálka. Kdo bude další?

Přednáška Cesta po Asii od Hong Kongu po Kambodžu – letadlem, vlakem, autem, taxíkem i lodí je připravena na 4. března od 17.00. A o čem tento podvečer bude, prozradil Sváťa Chrastina: „Cestování a poznávání cizích zemí, takříkajíc na vlastní pěst, je určité dobrodružství. Je to naprosto odlišné od zájezdu s cestovní kanceláří. Proto i zážitky a poté vzpomínky jsou daleko hlubší než s cestovní kanceláří. My, tři příbramské manželské páry, jsme si naplánovali cestu Asií. Zážitky předčily očekávání. O tom, jak probíhalo naše putování, vám budeme rádi vyprávět.“

11. března od 17.00 bude v knihovně pokračovat cyklus Dějin umění Jany Froňkové. Tématem přednášky bude Poezie v obrazech. Přednášející bude hovořit o umělcích, kteří hledali poezii ve všedním životě. Jmenujme například Josefa Čapka, Františka Tichého a Marca Chagalla.

V sobotu 15. března od 9.00 zazní šustění karet v pivnici Elis při tradičním Svatojosefském turnaji ve voleném mariáši (pro tři hráče). Hrát se bude o desetníky po čtyři hodinová kola. Takže mariášníci: „stosedm v červených… flek, re, tutti… však to znáte!“

V úterý 18. března od 17.00 se budeme moci setkat s manželi Hankeovými při besedě o jejich dílu. Jiřina Hankeová je známá výtvarnice, fotografka a básnířka (Chlorofyloví lidé, Zahodit města za záda, Co s tím a další). Z jejích úst zazní některé její básně a příběhy k promítaným fotografiím. S Jiřím Hankem (fotografem a galeristou) budou návštěvníci moci hovořit například o jeho knize Stop Time plné fotografií významných umělců (Tina Turner, Jiří Stivín, Eva Pilarová a další). Po skončení besedy bude možné si nechat knihy podepsat. Na akci budou k zakoupení i nejnovější počiny těchto autorů.

Ve čtvrtek 20. března od 17.30 představí Vladimír Pistorius nakladatelství Pistorius&Olšanská a jeho produkci.

V úterý 25. března od 17.30 proběhne beseda se současným českým spisovatelem Vlastimilem Vondruškou. Autor je známý především detektivními příběhy.

Ve středu 26. března od 17.30 se budeme společně s Jiřím Schmidtem toulat po zapomenutých hradech. Tentokráte se přesuneme z brdských kopců k řece Vltavě. Řeč bude o hradech Ostromeč, Kozí Hřbet, Vrškamýk (Hunec), Voltýřov (Žíkovec), Vysoký Chlumec, Zvěřinec, Červený Hrádek, Zrůbek, Karlshaus.

Mimo mariášového turnaje akce proběhnou v hlavní budově Knihovny Jana Drdy (nám. T. G. Masaryka 156).

Václav Chvál, Knihovna Jana Drdy

Diskusní téma: Březen v knihovně začne texty z 19. století

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.