textařské a redakční služby

Během čtvrtých narozenin mohla do Bedny nahlédnout i veřejnost (VIDEO)

14.03.2014 12:30

Ve čtvrtek 13. března 2014 oslavilo nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bedna čtvrtý rok svého provozu. V dopoledních i odpoledních hodinách si mohli návštěvníci prohlédnout prostory zařízení a seznámit se se smyslem této služby. Oslav se zúčastnili významní hosté, kteří společně s dalšími příznivci vyjádřili projektu podporu.Celkem Bednu navštívilo 70 dospělých a 60 dětí.

„Vážíme si toho, že se společně s námi se tohoto slavnostního dne zúčastnili i zástupci města Příbram, Středočeského kraje a Parlamentu ČR. Zejména jejich dlouhodobá podpora má pro náš projekt velký význam. To, že se s nimi můžeme podělit o naše úspěchy v uplynulém roce, nás těší,“ sdělila koordinátorka projektu Kateřina Volfová a dodala: „V uplynulém roce se jednalo zejména o to, že jsme úspěšně prošli auditem kvality služeb a překlenuli krizové období, kdy bylo nutné udržet provoz za finanční pomoci individuálních dárců. Do této pomoci se zapojilo i město Příbram.“

Cílem narozeninového programu pak bylo přiblížit návštěvníkům i to, proč mladí lidé do Bedny chodí a co zde dělají. Jednou z forem byla zážitková aktivita, kdy se účastníci vrátili do let dospívání, kde jim procházející „život“ přinesl problém, se kterým se ocitli právě v Bedně. Stejně jako její klienti pak mohli využít nabízených služeb a vyzkoušet si tak na vlastní kůži to, jaký význam má pomoc a podpora, kterou zde mladí vyhledávají.

Sami klienti služby pak natočili o Bedně video, kde hovořili o tom, proč sem chodí. Letošní klip s názvem Bedna – Místo pro Tebe! je již třetí v pořadí. Děti natáčení moc baví. Vyzkouší si, jaké to je mluvit před kamerou a jsou v tom rok od roku lepší. Rády na vše chny klipy koukají, protože dokumentují i jejich růst. A hlavně vidí, že pokud se něčemu věnují, má to význam.

Během odpoledne probíhal také workshop focení. Účastníci si mohli vyzkoušet, jaké to je, pózovat před profesionálním fotografem. Příjemným završením narozeninové dne pak bylo hudební a taneční vystoupení, které si děti z Bedny pro veřejnost připravily.



Bohunka Anlaufová, NZDM Bedna

Diskusní téma: Během čtvrtých narozenin mohla do Bedny nahlédnout i veřejnost (VIDEO)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.