textařské a redakční služby

Bednění podporuje mladé lidi v umění

29.09.2015 12:49

Ve čtvrtek 24. září se v příbramském Křižáku počtvrté uskutečnilo kulturně zábavné odpoledne s názvem Bednění. Akci organizovalo zařízení pro děti a mládež Bedna neziskové organizace Ponton v rámci celorepublikového Týdne nízkoprahových klubů.  

Akce, která se konala pod záštitou města Příbram, přinesla návštěvníkům taneční workshop s Markem Heřmanem, zakladatelem taneční skupiny Double Cookies, dále cirkus art workshop pražských žonglérů Kruhové paraboly, fotokoutek Martina Janoty a hudební vystoupení uživatelů z plzeňského NZDM Pixla. Návštěvníci si mohli zahrát stolní fotbálek, zatančit si na tanečních podložkách, vyzkoušet výrobu placek nebo se nechat dočasně potetovat. Pro nejmladší příchozí byl připraven skákací hrad a pouliční malování křídami. Velký zájem byl o soutěž „Namaluj své přání“, do které se zapojila většina přítomných dětí a mladých lidí. Zábavný a pestrý program snímal z ptačí perspektivy dron zapůjčený Alešem Baráškem.

„Během odpoledne nás svou návštěvou podpořilo více než 140 lidí, kterým bychom chtěli touto cestou poděkovat. Velký dík patří také městu Příbram a Internetu Pb, kteří Bednění podpořili finančně,“ sdělila koordinátorka projektu Magdaléna Kočová.

NZDM Bedna se akcí zapojila do celorepublikového Týdne nízkoprahových klubů, jehož cílem je představit nízkoprahová zařízení pro děti a mládež veřejnosti. Součástí Bednění byl tedy i den otevřených dveří, určený pro všechny, kteří se chtěli seznámit s prostory a fungováním služby.

„Do přípravy a realizace akce se jako dobrovolníci zapojili i někteří uživatelé NZDM Bedna. Jsme moc rádi, že mladí lidé, kteří využívají naše služby, mohou veřejnosti ukázat, co mají rádi, co je baví a v čem jsou dobří.“ doplnila kontaktní pracovnice NZDM Bedna Eliška Bendová.

Magdaléna Kočová, koordinátorka NZDM Bedna

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.