textařské a redakční služby

Básníci, cestujte zpomaloučka!

05.04.2015 09:50

Knihovna Jana Drdy v Příbrami, příspěvková organizace města, vydala k 100. výročí narození příbramského rodáka a spisovatele Jana Drdy (narozeného 4. dubna 1915) knihu fejetonů z let 1939–1943 Svět viděný zpomaloučka. Jde o třetí, upravené a doplněné vydání. Kniha vychází s finanční podporou Ministerstva kultury ČR.

Čtvrtečního slavnostního křtu knihy vydané nakladatelstvím Pistorius & Olšanská se zúčastnila rodina Drdových, radní Středočeského kraje Zdeněk Štefek, starosta Příbrami Jindřich Vařeka, místostarostka Alena Ženíšková, ředitel Knihovny Jana Drdy Pavel Kabíček, ředitelka Státního okresního archivu v Příbrami Věra Smolová a další hosté. Dva fejetony z knihy skvostně přečetl herec příbramského divadla Lukáš Typlt.

Knihu je možné si zakoupit (ISBN 978-80-86937-49-6) za 169 korun. Prodává se v Knihkupectví Pistorius & Olšanská v Pražské ulici nebo v Informačním centru knihovny Jana Drdy na nám. T. G. Masaryka.

Pokud vás život a dílo Jana Drdy zajímá, přijďte ve čtvrtek 9. dubna do knihovny na nám. TGM, kde od 17 hodin o tomto příbramském rodákovi proběhne přednáška Josefa Fryše. Přijďte si připomenout texty autora, po němž je pojmenována naše příbramská knihovna. Nebudou chybět ani zajímavosti ze života tohoto spisovatele.
 
Pavlína Svobodová, tisková mluvčí města Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.