textařské a redakční služby

A co takhle parkovat za sokolovnou? (NÁZOR, FOTOGALERIE)

13.10.2014 20:44

Příbram v posledních letech prošla různými zásahy, které parkování v centru značně komplikuje. Přestavba náměstí, hodinové stání apod. Ozývají se tedy hlasy o vybudování parkovacího domu u nemocnice. Již jsem se ve svých příspěvcích o některých parkovacích domech zmiňoval, ale ještě jednou zopakuji mou ideu, jak by měl vypadat.

Parkovací dům by měl mít maximálně dvě podlaží, z toho první podlaží by mělo být zahloubeno mírně pod zem. Z mnoha měst Středočeského kraje se můžeme přesvědčit, jak moc nepohodlné je parkování v například čtyřpodlažním parkovacím domě. Takovéto stavby mají velmi často problém s využitím své kapacity, jelikož do jedné lokality přinesou např. 300 parkovacích míst. Navíc parkování v nich je nepohodlné. Nutno říci, že o pohodlí a vzdálenost od cíle jde lidem nejvíce.

Dále pak by neměly být parkovací domy stavěny u objektů, které mají problémy s parkováním pouze ve dne a v pracovní dny (úřady, školy, nemocnice). Vždy by podle mého měl být parkovací dům v přijatelné vzdálenosti od obytných budov, aby jeho kapacita byla využita i přes noc. Taková stavba přináší obyvatelům značný komfort a investice se promítne i do tržních cen jejich nemovitostí.

Moje řešení parkovacího domu v centru?

Parkovací dům naproti infekčnímu je podle mého holý nesmysl, vzdálenost od centra je příliš veliká a jeho kapacita by nebyla využita přes noc a o víkendech. Tento problém by řešil parkovací dům umístněný u nově postaveného bytového domu č. p. 135, avšak vzdálenost je podle mého stále dosti veliká. Dobrým místem pro parkování by podle mého názoru bylo využití současného asfaltového hřiště u Sokolovny, které je nevyužito.

Tohle nepoužívané hřiště v současnosti slouží jako parkoviště pro zaměstnance Sokola. Dalo by se na něm postavit buď parkoviště, které by mělo větší kapacitu než současné, nebo menší parkovací dům. Pokud by se na ploše současného hřiště vybudovalo pouze parkoviště, pak by Příbram dostala za celkem málo peněz hodně muziky. Tedy lépe řečeno hodně parkovacích míst.

Druhým řešením parkování v centru by bylo centralizovat všechny městské úřady do jedné budovy mimo historické centrum města. To je ale velké téma samo o sobě, kterému se budu věnovat někdy jindy.

První obrázek: Místo, kde měl vzniknout parkovací dům, 9.00 ráno, kapacita zabrána zhruba z 60 procent.

Druhý obrázek: Současné parkoviště u sokolovny.


Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. Autor publikuje pod pseudonymem, reakce zná jeho identitu.
Viki

Fotogalerie: A co takhle parkovat za sokolovnou? (NÁZOR, FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.