textařské a redakční služby

Ženy musely snášet vulgarity, výhrůžky i bití

24.02.2014 11:03

Příbram (Příbramsko) - Pětačtyřicetiletého muže obvinili příbramští kriminalisté z přečinu týrání osoby žijící ve společném obydlí, za což mu hrozí dva až osm let ve vězení. Svou stejně starou družku po delší dobu týral a ubližoval jí. Poslední incident se odehrál 19. února, kdy málem žena přišla o život.

„Poškozená po něm minulý týden ve středu chtěla, aby opustil její byt. Celému jednání předcházela vzájemná hádka. Násilník odejít nehodlal a silou ji hodil na postel, žena však začala volat o pomoc. Aby utlumil její výkřiky, přiložil jí polštář na obličej a dusil ji tak dlouho, až byla napadená přesvědčena, že zemře,“ řekla dnes pribramag.cz mluvčí příbramské policie. Toto se několikrát opakovalo, ženě se nakonec podařilo osvobodit. Obviněný pak vzal do ruky prázdnou skleněnou láhev a tvrdil, že jí zabije.

Muž prý svou družku týral od března loňského roku, zpravidla byl pod vlivem alkoholu. Svou intenzitou útoků postupně stupňoval. „Žena zažila nejen vulgární nadávky, ale například  vyhrožování vyhozením z okna, mlácení hlavou o zeď nebo zveřejňování intimních fotografií na sociální síti,“ uvedla mluvčí.

Obviněný se týrání nedopustil poprvé. Již v roce 2012 se obdobným způsobem choval k jiné přítelkyni, šestatřicetileté ženě. „Nejméně čtyřikrát do měsíce ji napadal údery do hlavy, kopanci do těla, taháním za vlasy. Napadená po něm požadovala, aby se od ní odstěhoval a nechal ji být,“ řekla Schindlová. To však dotyčný učinit nechtěl a vyhrožoval, že ji raději zabije, zapálí dům a havaruje s její nezletilou dcerou v automobilu.

Dotyčný byl za tento skutek již odsouzen, má pětiletou podmínku. Nyní se nachází ve vazební věznici, kam byl v sobotu převezen.

red

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.