textařské a redakční služby

Výbušnina ve vodní elektrárně Kamýk (FOTOGALERIE)

10.10.2014 08:56

Ve čtvrtek 9. října v ranních hodinách našel provozní elektrikář podezřelý předmět v podzemních prostorách elektrárny Kamýk. Okamžitě zavolal na tísňovou linku 158. Operační důstojník však toto hlášení již očekával, jednalo se o dopředu plánované taktické cvičení, které mělo prověřit souhru Policie ČR, obsluhy elektrárny a Havarijního štábu provozu. Cílem bylo zjistit rizika zákroku ve specifickém prostředí prostor vodní elektrárny, dále koordinaci a komunikaci všech zúčastněných a dojezdové časy.

Operační středisko okamžitě po telefonátu vyslalo na místo hlídku z obvodního oddělení Milín, která prověřila pravdivost oznámení a vzápětí požádala o příjezd dalších posilových hlídek jak z Milína, tak ze Sedlčan, které zajišťovaly uzávěru kolem elektrárny. Dále vyjížděl k nálezu podezřelého předmětu i pyrotechnik a psovod se psem, který se specializuje na vyhledávání výbušnin. V místě elektrárny mezitím docházelo k evakuování zaměstnanců, zálohování dat z kamerového systému a k prohlídce plánů vnitřních prostor elektrárny. Psovi se následně podařilo nalézt ještě další balíček v horní části elektrárny. Pyrotechnik obě bomby zneškodnil a odvezl je do nedaleké pískovny k řízené likvidaci.

Havarijní cvičení prokázalo, že všichni zúčastnění jsou velmi dobře připraveni situaci zvládnout a řešit mimořádné události. Nanečisto si mohli vyzkoušet a procvičit postupy při odvracení teroristické hrozby a najít případná úskalí zásahu.

Monika Schindlová, mluvčí P ČR
 

Fotogalerie: Výbušnina ve vodní elektrárně Kamýk (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.