textařské a redakční služby

V únoru začíná další semestr Virtuální Univerzity třetího věku

03.02.2016 17:47

Ve čtvrtek 4. února 2016 otevírá příbramská knihovna letní semestr Virtuální Univerzity třetího věku. Přednášky startují kurzem Evropské kulturní hodnoty. Zájemci se mohou přihlásit v jakékoliv pobočce knihovny do konce února nebo přijít rovnou 4. února v 10 hodin na první přednášku do hlavní budovy knihovny na náměstí T. G. Masaryka.

Virtuální univerzitu třetího věku zahájila Knihovna Jana Drdy ve spolupráci s Provozně ekonomickou fakultou České zemědělské univerzity v Praze již v loňském roce. „Systém výuky je založen na předem namluvených multimediálních přednáškách, které zhlédnou studenti společně v knihovně, a následně vypracovaných testech elektronicky odeslaných na fakultu,“ uvedla zastupující ředitelka Knihovny Jana Drdy Zdeňka Šmídová s důrazem na to, že základní počítačová gramotnost je pro seniory výhodou, nikoliv podmínkou. „Osm účastníků nedávno absolvovalo pilotní kurz Astronomie, a další zájemci o letní semestr jsou vítáni,“ dodala Šmídová s pozvánkou na blížící se zápis.

„Vím, že v našem městě máme mnoho aktivních seniorů, pro které bude Virtuální Univerzita třetího věku lákavou možností, jak hodnotně trávit svůj volný čas a to nejen získáváním nových poznatků. Velmi pozitivní je i společenský aspekt této skupinové výuky, kdy mají senioři možnost se pravidelně setkávat s vrstevníky s podobnými zájmy,“ uvedl místostarosta města Příbrami Václav Švenda s tím, že při studiu si senioři mohou společně rozšiřovat své teoretické vědomosti, a zároveň mají i prostor pro sdílení denních praktických zkušeností, diskusi a neformální rozhovory o dalších tématech.

V dalších semestrech si studenti budou moci společně vybírat z nabídnutých témat kurz, kterým chtějí pokračovat ve studiu. Po ukončení každého semestru obdrží student pamětní list a po dokončení šesti semestrů získá při slavnostní promoci v Praze osvědčení o absolvování Univerzity třetího věku.

redakce Příbram
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.