textařské a redakční služby

Ukrajinské děti zamíří do Příbrami

04.02.2015 13:49

Do České republiky dorazil v těchto dnech první turnus ukrajinských dětí, které do země přijely na ozdravný pobyt. Toho se zúčastní 93 dětí ve věku 10 - 15 let z celé Ukrajiny. Celá akce vznikla z iniciativy ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka, který přislíbil seznámit děti s volnočasovými aktivitami českého školství. Děti budou ubytovány v zařízení Ministerstva vnitra ČR Hotel Solenice. Přijedou ve třech turnusech na 14 dní. Každý turnus obsadí 31 dětí společně s pěti dospělými osobami.

Prvního turnusu (2. - 15. února) se zúčastní děti ze západní Ukrajiny, z oblasti Žytomyr. Druhý turnus bude pro děti z východní oblasti Ukrajiny (16. - 28. února). Poslední, třetí turnus je určen pro děti vnitřních uprchlíků. Jedná se o sirotky z dětských domovů, kteří byli z Luhanské oblasti evakuováni do Oděsy (1. - 17. března). Volnočasové aktivity pro děti bude zajišťovat Arcidiecézní charita Praha a Farní charita Příbram, které pro děti zorganizují mimo jiné výlety po okolí a do Prahy.

Vzdělávací část programu zajistí Gymnázium Příbram, Legionářů. Děti budou navštěvovat školu v každém turnusu vždy v úterý, ve středu a ve čtvrtek. Budou se pohybovat v prostorách školy, například v odborných učebnách nebo tělocvičnách. Názornou výuku na téma Poznej ČR pro ně připraví pedagogové z gymnázia, zejména hudební výchovy, zeměpisu a dějepisu. Pro děti budou zajištěny obědy ve školní jídelně.

Gymnazisté také pro děti připravují sbírku – studenti přispějí svými balíčky. Ty mohou obsahovat hračky, zimní oblečení nebo jiné věci přiměřené věku dětí.

Slavnostní přivítání dětí proběhne 19. února v 9.00 hodin v hudebním sále Gymnázia Příbram.

Tereza Velebilová, Gymnázium Příbram, Legionářů

 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.