textařské a redakční služby

To znamená, že přijde řada i na tendry, kdy vyhrávaly pořád stejné firmy? (GLOSA)

13.03.2014 18:51

Z toho, co dnes napsala Mladá fronta Dnes, je patrné, že při výběru firmy, která měla koupit budovu příbramské polikliniky, došlo k flagrantnímu porušení pravidel při výběrovém řízení. Obálka firmy Triticum dorazila až po uplynutí termínu a tím pádem měla být vyřazena.

V tuto chvíli je třeba brát informaci s rezervou, protože jde o mediální zprávu, která se může ukázat významově posunutá.

Pokud ale vyjdeme z toho, co víme, tedy, že v Příbrami bylo možno takto „šachovat“ s obálkami, a jestliže víme, že při výběrových řízeních figurovali často totožní lidé, kteří jsou obvinění, mělo by se na městě něco stát. Minimálně by nějaký nezávislý subjekt měl projít předchozí výběrová řízení a zkontrolovat přinejmenším formální znaky a porovnat je s tím, co přikazuje zákon.

V posledních letech v Příbrami dostávaly stavební zakázky celkově v řádu stamilionů korun zejména dvě společnosti.

Doposud neexistovala žádná indicie o tom, že tyto zakázky byly „cinknuté“. Nyní jsou ale obviněni úředníci a spolupracovníci radnice, kteří se v nějaké fázi podíleli i na těchto tendrech.

Možná by radnice měla zmiňovaný nezávislý audit objednat sama, protože se může stát, že zanedlouho bude tímto „auditorem“ sama policie.

sdb

Diskusní téma: To znamená, že přijde řada i na tendry, kdy vyhrávaly pořád stejné firmy? (GLOSA)

Datum: 13.03.2014

Vložil: Vlado Srnka

Titulek: Zakázky

Většina výběrových řízení v Příbrami byla přinejmenším podezřelá. O tom něco říkají stále stejní vítězové. MTStav,Strabag,H Rekultivace. Podle vedení města bylo vždy vše v pořádku. Najednou tu je vyšetřování vedoucího OSHI pana Škalouda a dalších,a hned jsou jiní vítězové. Školku a cyklostezku budou dělat firmy,které zde ještě nedostaly žádnou zakázku. Je fakt,že tyto zakázky jsou malé ryby. Uvidíme,jaký bude vítěz na rekonstrukci ulice 28.října.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.