textařské a redakční služby

Svodka příbramské policie: krádež s parukou, ujel od nehody, obnažoval se v autobuse…

15.01.2016 17:15

Šel krást s parukou na hlavě, kamery ho však odhalily
Kamerový systém napomohl k dopadení zloděje, který se pokusil vykrást dne 13. ledna po čtvrté hodině ranní automobil zaparkovaný v ulici Legionářů v Příbrami. …
Další informace a zajímavé video k případu je možné zhlédnout na webovém portálu www.bezpecnapribram.cz

Zloděj vykrádal příbramské obchody
Dne 13. ledna ukradl 26letý muž v obchodním domě v Příbrami řezač svorníku v hodnotě pěti set korun a schoval si ho pod oblečení. Poté prošel přes poklady bez zaplacení, jeho jednání si však všimla ostraha obchodu a přivolala policii. Jak se ukázalo, dotyčný na začátku roku obdobně odcizil potraviny, ale v jiném příbramském obchodě. Tehdy ho namátkově kontrolovala hlídka policie na ulici a všimla si, že má něco uschovaného pod bundou. Měl tam kávu a čokolády za více než tisíc korun. Ještě ve středu pachatele převezla eskorta do věznice, protože byl odsouzen na dobu 26 měsíců za dřívější trestné činy majetkového charakteru.

Pátrání po svědcích nehody
Dne 1. ledna mezi 8:30 a 8:40 hodin se stala v Rukavičkářské ulici v Dobříši dopravní nehoda. Vozidlo Škoda Fabia jedoucí ve směru od sídliště Větrník ke křižovatce s ulicí Za Pivovarem dostalo smyk, následně vyjelo vpravo mimo vozovku, kde narazilo do zábradlí okolo výpusti rybníka Papež a poté ještě do sloupu veřejného osvětlení. Žádáme občany, pokud výše uvedenou dopravní nehodu viděli, aby se ozvali na telefon 974 879 527 (521) a pomohli tím k objasnění události.

Obnažoval se v autobuse
V úterý 12. ledna ráno bylo na obvodní oddělení Dobříš nahlášeno řidičem autobusu, že den předtím kolem deváté hodiny večerní cestoval v autobuse směrem na Nový Knín muž, který měl budit veřejné pohoršení tím, že si měl svléknout kalhoty a masturbovat. Nikoho však neměl kontaktovat ani slovně či fyzicky. Oznamovatel měl pouze zprostředkované informace od cestující, svědkyně události.
Policisté krátce po oznámení našli muže odpovídajícího popisu a převezli ho na služebnu k podání vysvětlení. Jedná se o 27letého muže, který je nyní podezřelý z přečinu výtržnictví. Na místě veřejně přístupném se měl svým jednáním dopustit hrubé neslušnosti. Ve věci probíhá další šetření.
Při setkání s exhibicionistou je důležité nevšímat si ho, nemluvit na něj, ignorovat ho, jít pryč a volat policii. Pozdější oznámení událostí nám však velmi stěžuje vyšetřování. Je důležité kontaktovat policii okamžitě.

Srazil chodkyni a odvezl ji do nemocnice
Dvaapadesátiletou ženu srazil na osvětleném přechodu pro chodce 76letý motorista. Nehoda se stala dne 13. ledna navečer ve Školní ulici v Příbrami. Muž jel ve směru od III. polikliniky a nevšiml si chodkyně jdoucí z levé strany komunikace. Ženu poté řidič odvezl k ošetření do nemocnice. Chodkyně utrpěla různé pohmožděniny. Hmotná škoda byla stanovena na pět tisíc korun.

Rozbil okénko autobusu pařezem
V noci ze 13. na 14. ledna se zatím nezjištěný pachatel vloupal do autobusu, který byl zaparkovaný v obci Tochovice. Zloděj pařezem rozbil skleněnou výplň dveří u řidiče, natáhl se přes volant a odcizil brašnu, ve které byly drobné mince v hodnotě pěti tisíc korun. Poškozením nenechavec způsobil další škodu ve výši čtyř tisíc korun.

Jeden řidič pěstoval marihuanu, druhý kličkoval v autě
Hlídka policie kontrolovala dne 14. ledna dopoledne v obci Dublovice 22letého řidiče. Jak se ukázalo, usedl za volant pod vlivem marihuany. Tu si sám loni na podzim vypěstoval a užíval. Vozidlo mělo navíc více než půl roku neplatnou technickou kontrolu. Na místě byl motoristovi zadržen řidičský průkaz. Svým jednáním se dotyčný dopustil přestupku na úseku silničního provozu a na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Nyní mu hrozí pokuta do výše dvaceti tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od šesti měsíců do jednoho roku.

V ten samý den ve večerních hodinách prováděli policisté silniční kontrolu v Krásné Hoře. Vozidlo přijíždějící na náměstí kličkovalo a najíždělo i do protisměru. Jeho řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky, to však odmítl. Poté odmítl i odběr biologického materiálu. Doznal se nakonec k vypití 1,5 litru piva. Další jízda byla 57letému muži zakázána a na místě mu byl zadržen řidičský průkaz. Motoristovi za odmítnutí vyšetření hrozí pokuta ve výši 25 až 50 tisíc korun a zákaz činnosti od jednoho roku do dvou let.

Monika Schindlová
tisková mluvčí P ČR Příbram
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.