textařské a redakční služby

Sváteční řidiči by neměli raději vůbec vyjíždět

03.12.2014 10:03

Počasí začíná ukazovat i svou horší stránku, jedná se o značný pokles teplot, sníh a mráz. Pro mnohé řidiče není jednoduché zvládnout jízdu na zledovatělé a zasněžené vozovce. Než si na tyto nové podmínky zvyknou, dochází ke zvýšenému počtu dopravních nehod. Je potřeba předvídat, že komunikace budou klouzat a této skutečnosti je nutno především přizpůsobit rychlost jízdy.

Zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu jsou samozřejmostí. Mají lepší záběr na sněhu a namrzlé vozovce, lepší stabilitu při průjezdu zatáčkou a díky nim se také vozidlo snadněji ovládá. Za ztížených povětrnostních podmínek je velmi důležité plně se věnovat řízení a pro tzv. sváteční motoristy je lepší vůbec v tuto dobu nevyjíždět. Rozhodně by také řidiči neměli zapomínat na používání nemrznoucích směsí a vozit s sebou škrabku na okna.

Včera dne 2. prosince ráno se stalo na namrzlé vozovce během tří hodin asi sedm nehod, čtyři z toho nakonec dopravní policisté zpracovávali. Všechny byly kvůli nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky a následnému nezvládnutí jízdy. Auta většinou končila v protisměru, kde se střetla s protijedoucím vozidlem. Naštěstí se všechny havárie obešly bez zranění. Dokonce jeden řidič, který projížděl kolem nehody, poškodil policejní vozidlo. Špatně odhadl boční odstup a urazil u něj zrcátko. Tři auta, která havarovala, měla buď letní pneumatiky, nebo je měla značně opotřebované.

Monika Schindlová, mluvčí příbramské policie

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.