textařské a redakční služby

Středočeští cestáři letos dostanou 1,3 miliardy korun

27.01.2014 16:50

Praha - Krajská správa a údržba silnic (KSÚS) bude v letošním roce hospodařit s částkou ve výši 1,3 miliardy korun. Tato suma zahrnuje i půlmiliardovou splátku za odložené financování provedených oprav a údržby silnic v roce 2012.

Rozpočet, který po odečtení splátky za odložené financování činí 888 milionů korun, pokryje činnost všech 40 středočeských cestmistrovství, která provádějí opravy a údržbu silnic II. a III. třídy.

Prostředky na provoz budou čerpat pravidelnými měsíčními příspěvky až do výše 700 milionů korun, zbytek půjde na provoz ředitelství KSÚS a 83 milionů je určeno na mimořádné akce, které krajská správa činí nad rámec běžných oprav a údržby komunikací.

„Patří k nim například obnova dopravního značení silnic nebo přechodů pro chodce u škol. Na tuto činnost bude mít KSÚS ve svém rozpočtu šest milionů. Na rychlé opravy poškozených mostů 12 milionů korun, dalších osm milionů je pro opravu svodidel a protihlukových stěn. Na havárie propustků půjde 10 milionů a 800.000 korun je určeno na odstraňování následků dopravních nehod hasiči. Jde zejména o likvidaci úniku provozních kapalin z vozidel nebo jiných chemických látek,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák.

Rozpočet Krajské správy a údržby silnic počítá i s penězi na opravu výtluků a dalších škod po letošní zimě ve výši 30 milionů korun a zhruba 15 milionů půjde na havárie povrchů silnic II. třídy Hutě – Roželov, II/191 a Kouty – Poděbrady, II/ 329.

sdb

Diskusní téma: Středočeští cestáři letos dostanou 1,3 miliardy korun

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.