textařské a redakční služby

Středočechům bude radit energetická poradna

03.03.2014 16:07

Praha - Pro Středočechy by mohla začít fungovat nová poradna o energetických úsporách a obnovitelných zdrojích. „Rozhodli jsme se využít nabídku společnosti C.T.I. Eko, která projevila zájem o spolupráci s naším krajem na provozování tzv. Energetického konzultačního a informačního střediska (EKIS). Jde o bezplatnou službu pro veřejnost k podpoře zavádění energetických úspor a obnovitelných zdrojů energie. Využívat ji budou moci občané, veřejná správa, podniky a podnikatelé,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Lidé získají například potřebné informace při instalaci nového ekologického kotle, tepelných čerpadel nebo při zateplování budov. „Obce a města jistě přivítají informace o výměně veřejného osvětlení, energetických auditech i možnost konzultací u celé řady dalších činností souvisejících s budováním infrastruktury,“ řekl náměstek pro životní prostřední a zemědělství Marek Semerád.

Odborníky bude platit ministerstvo průmyslu a obchodu, kraj poskytne bezplatně kancelář, připojení k internetu a vybavení pro možnost návštěv občanů. „Otevřeno pro veřejnost bude jednou týdně – v pondělí od 12.00 do16.00. Ve středu pak bude odborný poradce na základě požadavků obcí a měst vyjíždět a bude konzultovat jejich požadavky na místě,“ dodal Semerád.

Konzultace budou možné i prostřednictvím internetové poradny.

red

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.