textařské a redakční služby

Radnice hledá v Příbrami a okolí pozemky k podnikání

24.02.2016 08:35

Příbram trápí vůbec nejvyšší nezaměstnanost ve Středočeském kraji. Situaci by pomohl příchod firem, které ve městě nebo okolí budou investovat. Příbram ale nemá pozemky, které by nabídla, protože v minulosti byly rozprodány. I tak ale radnice chce přilákat nové investory.

V Příbrami je bez práce podstatně více lidí než v dalších středočeských městech. Zatímco průměrná míra nezaměstnanosti v kraji činila například v lednu letošního roku 5,5 procenta, v Příbrami dosahovala 8,2 procenta.

„Je to problém, protože zaznamenáváme zájem ze strany investorů, kteří by rádi v Příbrami a jejím těsném okolí rozjeli podnikání. Město Příbram jim bohužel vhodné pozemky nabídnout nemůže, protože byly v minulých letech, a to i v některých případech za nevýhodných podmínek pro město, rozprodány,“ řekl starosta Příbrami Jindřich Vařeka.

V současné chvíli hledá vhodný pozemek o výměře zhruba deseti tisíc metrů čtverečních například firma vyrábějící spojovací materiál. Pokud by se v Příbrami taková parcela našla, společnost by vybudovala novou výrobní halu a ihned zaměstnala necelou stovku lidí. A takových firem, které by rády vyráběly a zaměstnávaly místní, je podle Jindřicha Vařeky více.

„Pokoušeli jsme se některé v minulosti prodané pozemky získat zpět do vlastnictví města, ale městská kasa není v takové kondici, aby si to mohla dovolit. Můžeme však sehrát roli zprostředkovatele mezi investory a soukromými vlastníky. Majiteli pozemku můžeme najít vhodného investora a investorovi zase vhodný pozemek,“ tvrdí Jindřich Vařeka.

Starosta města se proto obrací s výzvou k majitelům parcel v Příbrami a jejím okolí, aby jej v případě zájmu o prodej či pronájem kontaktovali na adrese jindrich.vareka@pribram.eu. Cílem radnice je zvýšit počet volných pracovních míst v Příbrami, a snížit nezaměstnanost.

TZ města Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.