textařské a redakční služby

Příbramská sokolovna bude patřit seniorům (PR)

21.09.2015 06:39

O víkendu 3. a 4. října bude příbramská Sokolovna patřit seniorům. Konat se zde bude druhý ročník Fit senior víkendu, který pořádá sdružení Fit senior Příbram.

Seniory čekají dva dny plné pohybu a poznání. Program, který pro ně organizátoři přichystali je plný přednášek a také cvičení, které seniorům ukáže, že pohybovat se lze v každém věku.

„Oproti předchozímu ročníku otevíráme akci nejen našim členům, ale i široké seniorské veřejnosti. Loni jsme ke spolupráci oslovili příbramské lektory a odborníky. Letos do Příbrami přivezeme lektory, které považujeme za celorepublikové kapacity ve svých oborech,“ řekla za organizátora Kristina Hovorková, předsedkyně Fit senior Příbram.

Hlavní myšlenka, která se nese celým programem je změna zažitého stereotypu, že stárnutí je něco nepříjemného, bolestivého a depresivního. „Stárnutí je nevyhnutelné, ale není nevyhnutelně životní etapou, kterou strávíme běháním po doktorech a osamoceni před televizní obrazovkou. Aktivním přístupem, opečováváním sociálních vazeb a v neposlední řadě zdravým životním stylem s dostatkem vhodného pohybu si senioři mohou užívat zasloužený důchod v dobré formě a vysoké životní kvalitě,” dodala Kristina Hovorková

Přední geriatr a gerontolog Zdeněk Kalvach se bude ve své sobotní přednášce věnovat současným představám o aktivním stárnutí a pojetí zdraví ve stáří. O emocích a štěstí pohovoří Klára Brožová, neuroložka Thomayerovy nemocnice, která se bude zabývat otázkou štěstí a jeho zdrojů. V nedělním programu bude Eliška Novotná radit, jak zvládat běžné denní činnosti s artrózou velkých kloubů. S lektorkou si též senioři vyzkouší rehabilitační cvičení, kde si v praktických ukázkách vyzkouší jak zacházet se svým tělem, aby bylo pružné a vzpřímené, jak se protáhnout a uvolnit.

Lekce progresivní relaxace pod vedením Karly Steinerové ukáže seniorům, jak důležité a přínosné je v dnešní hektické době naučit se relaxovat nejen tělo ale i mysl. Jeden z několika lektorů Feldenkraisovy metody u nás, Jan Skovajsa, provede účastníky touto metodou, která využívá pohyb jako terapeutický prostředek a nástroj k přepisování nevhodných pohybových programů našeho pohybového aparátu. V sobotu je připravena lekce cvičení seniorské jógy s Petrou Zappovou a na závěr dne beseda s asistenty prevence kriminality, kteří se seniory pohovoří o bezpečnosti ve městě. Celý program bude zakončen nedělní přednáškou o kladném přístupu k životu ve vyšším věku, kterou odprezentují lektoři GrowJobu, kteří si vybudovali jméno v oboru osobního rozvoje bestsellerem Konec prokrastinace.

Doprovodný program zajistí partner akce, VZP ČR, svým stánkem s měřením tělesného tuku a krevního tlaku. Pro návštěvníky akce bude připraven hit akcí mladších ročníků – zábavný fotokoutek. Pro účastníky je připraven zajímavý dárek od partnera DMA Praha.

Po celý den bude k dispozici stánek s drobným ob
erstvením a nápoji a je možné si dopředu objednat oběd.

Datum: 3. a 4. října 2015
Čas: program od 10.00, účastníci mohou přicházet od 9.00
Místo konání: Sokolovna Příbram
Vstupné: 450Kč na dvoudenní program, 400 Kč pro členy Fit senior Příbram a klienty DPS Příbram
Předpodej: Inforcentrum Knihovny Jana Drdy
S sebou: pohodlné oblečení na cvičení, podložku, přezůvky

-pr-
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.