textařské a redakční služby

Před koncertem v Hluboši hrozil někdo bombou

04.05.2015 17:16

Policisté na Příbramsku zajišťovali od 30. dubna do 3. května několik akcí s účastí většího počtu osob. Jednalo se o akci Czarotek 2015, která se měla konat u Nového Knína. Byla ohlášená, ale kvůli místní vyhlášce, která zakazuje větší hromadné hudební produkce, nepovolená. Hlídky dohlížely na veřejný pořádek, bezpečnost a plynulost silniční dopravy a na dodržování právních norem ČR. Plánovaná akce se zde nakonec neuskutečnila.

Další hudební produkce, tentokrát povolená, proběhla v katastru obce Dubno na soukromém pozemku. Během tří dnů se jí zúčastnilo kolem 400 lidí. Policisté zastavili celkem osm řidičů pod vlivem návykových látek, většinou pod vlivem marihuany nebo pervitinu, a řešili jeden přečin výtržnictví, kdy šestatřicetiletý muž fyzicky napadl osmadvacetiletou ženu.

V sobotu 2. května se konal v restauraci v obci Hluboš koncert, kde bylo přibližně 250 osob. Zatím neznámý pachatel nahlásil krátce před jedenáctou hodinou večerní přes linku 112 uložení bomby v dané krčmě. Objekt musel být vyklizen a návštěvníci evakuováni. Restauraci následně prohledal speciálně vycvičený pes na vyhledávání výbušnin, prohlídka prostor byla však negativní. Věc policisté šetří jako přečin šíření poplašné zprávy, za což stanovuje trestní zákoník šest měsíců až tři léta odnětí svobody.

red
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.