textařské a redakční služby

Otázky pro Václava Moravce opět na svatohorském gymnáziu (FOTOGALERIE)

05.02.2016 06:27

Dárek v podobě zajímavé besedy s oblíbeným moderátorem ČT Václavem Moravcem si ještě před vysvědčením užili studenti Gymnázia pod Svatou Horou. Již po druhé se mohli setkat s oblíbenou celebritou a co víc, opět ji mohli vyzpovídat a položit jí otázky ať již osobního, či politického rázu.

V aule ZŠ Jiráskovy sady jsme přivítali vzácného hosta, kterému na začátek zahrál DS Gymnázia pod Svatou Horou krátké scénické čtení politické hry Niela LaBute Na počátku. Rozhovor otce a syna na pozadí událostí spojených s Occupy Wall Street.

Po divadelním zahájení se slova chopil Pavel Sedláček, ředitel Gymnázia pod Svatou Horou, který se zeptal Václava Moravce, jak se k práci moderátora dostal, na zajímavosti z moderování Otázek, či zážitky ze školního života, a tak se studenti dozvěděli, že Václav Moravec měl při studiu na Gymnáziu v České Třebové dva neoblíbené předměty, prvním byla chemie a druhým tělocvik. Vzpomněl také na průpovídku svého tělocvikáře „Moravec, tělo chabé, rozum mdlý“ či na to, jak – stejně jako všichni dospělí – poznal, že všechno, o čem na gymnáziu říkal, že to v životě nebude potřebovat, to teď v životě potřebuje.

Ředitele školy vystřídali dva mladí moderátoři – Karolína Petráňová a Michal Moravec, žáci Gymnázia pod Svatou Horou. Na řadu přišly studentské otázky, některé byly vážné, zaměřené např. na uprchlickou krizi, setrvání Řecka v eurozóně, terorismus a extremismus nebo novelu polského zákona o veřejnoprávních médiích, jiné osobního rázu, třeba proč se Václav Moravec rozhodl pro studium masové komunikace, jakou práci by dělal, pokud by nebyl moderátorem a jaký je jeho oblíbený sport.

Host odpovídal s grácií a vtipností sobě vlastní a udržel pozornost studentů po celou dobu debaty, jedna z otázek ho potěšila natolik, že autory otázky pozval do České televize na prohlídku televizních studií. Byla to otázka na jeho disertační práci na Ostravské univerzitě. Disertační práce se zabývala druhotným zraňováním dětských obětí trestných činů novináři, kteří se v honbě za senzací neštítí publikovat jakýkoliv materiál, její název zněl Percepce sekundární viktimizace publikem v medializovaných případech týraných dětí.

Na závěr besedy odměnili studenti Václava Moravce dlouhotrvajícím zaslouženým potleskem.

Tomáš Bílek
Gymnázium pod Svatou Horou
 
 

Fotogalerie: Otázky pro Václava Moravce opět na svatohorském gymnáziu (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.