textařské a redakční služby

Nevhodné řešení kontejnerů u II. polikliniky v Příbrami (FOTOGALERIE)

06.03.2015 07:07

K podzemním kontejnerům u II. polikliniky je možný příjezd pouze z ulice Osvobození. Dopravní značka na začátku jednosměrné ulice nás upozorňuje, že vlevo je slepá ulice. Před poliklinikou je levá strana osazena dopravní značkou Zákaz zastavení, vpravo je značka vyhrazující parkoviště pro pacienty. Vozovka slouží též pro obyvatele domů jako příjezd na parkoviště. Takže se nacházíme na vozovce, nikoli na chodníku.

Je nestandardní, že při rekonstrukci této části v roce 2011 zde byly nainstalovány lavičky. Nezvyklé a nebezpečné dávat na silnici lavičky. Podle mého názoru by měly být odstraněny a umístěny na vhodnějším místě.

Podzemní kontejnery zasahují do vozovky zcela zbytečně. Při výkopových pracích byl vytvořen dostatečný otvor, aby zasahovaly co nejméně do jízdní dráhy a možná by mohly být zcela zasazeny do přilehlého záhonu. Nikomu by tak nevadily. Při současném stavu by zde měla být umístěna značka oznamující zúženou vozovku.

V Písku mají podzemní kontejnery již asi 10 let. A to jak na tříděný, tak na směsný komunální odpad. Jsou mírně nad okolním terénem, aby do nich nemohla zatékat voda a zároveň aby zde nebyl velký schod. Stejně se mohlo postupovat i v Příbrami.

Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce.

Vladimír Srnka, bezpečnostní a dopravní komise při MěÚ Příbram

Fotogalerie: Nevhodné řešení kontejnerů u II. polikliniky v Příbrami (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.