textařské a redakční služby

Někdo zmanipuloval anketu o Padáku, tvrdí město

24.09.2015 15:11

Příbram (Příbramsko) - Příbramská radnice dnes oznámila, že se někomu podařilo zmanipulovat anketu přes internet, prostřednictvím které chtělo zjistit, zda si občané přejí investovat spíše do lyžařského svahu Padák, nebo do plaveckého bazénu. Hlasovat bylo možné pouze přes internet a anketa byla ukončena v neděli 20. září 2015.

„Do ankety přišlo celkem 1223 hlasů, po analýze hlasování jsme zjistili, že bohužel celá třetina hlasů byla zmanipulována. A to tak, aby v anketě vyhrál Padák,“ uvedl k výsledkům místostarosta města Příbrami Václav Švenda a dodává, že anketa nebyla dostatečně zajištěna proti vícenásobnému hlasování z jednoho počítače.

„Z jedné IP adresy například v čase od jedné hodiny po půlnoci do pěti hodin ráno přišlo 170 hlasů,“ dodal Švenda s vysvětlením, že umožnit vícenásobné hlasování vycházelo z toho, aby mohli hlasovat i uživatelé se sdílenou IP adresou. „V případě hlasování, zda Padák či aquapark jsme nepředpokládali, že by někdo měl zájem takto významným způsobem anketu manipulovat,“ doplnil Švenda.

Výsledky hlasování tedy nebudou při rozhodování brány v potaz. „Už na začátku volebního období jsme avizovali, že nás názor veřejnosti zajímá. Jedním z nástrojů, jak tento názor získat, jsou právě ankety. I když se nám tato první nepovedla, hodláme zapracovat na technickém zabezpečení a do budoucna ankety rozhodně používat,“ uvedl Švenda.

Zároveň místostarosta dodává, že samotné rozhodnutí o tom, zda veřejné finance investovat raději do lyžařského areálu nebo do aquaparku, je na radě města: „Přesto, než padne finální rozhodnutí, rádi bychom si relevantní názor veřejnosti ještě jednou zjistili a to jiným způsobem.“

redakce Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.