textařské a redakční služby

Na Příbramsku bude jezdit osm nových autobusů s normou Euro 6

11.11.2014 06:19

Investice do veřejné dopravy. Cestující veřejnou dopravou se mohou těšit, že zanedlouho na Příbramsku začne jezdit osm nových autobusů, které budou splňovat dosud nejpřísnější emisní normu Euro 6. Pořídí je společnost Arriva Praha za přispění dotace ve výši 12,8 milionu korun.

„Tímto projektem zahajujeme další etapu modernizace našeho vozového parku s cílem jeho omlazení a dosažení průměrného stáří autobusů provozovaných v závazku veřejné služby 4,37 roku. V současnosti provozujeme v Příbrami v závazku veřejné služby 76 autobusů, jejichž průměrné stáří bude ke konci roku 2014 činit 6,04 roku,“ uvedl Petr Čihák, jednatel společnosti Arriva Praha.

Nasazení nových autobusů je plánováno na linky v oblastech Příbrami, Dobříše, Březnice a Sedlčan. Vozidla budou provozována v závazku veřejné služby Středočeského kraje, který má dopravce smluvně zajištěn do roku 2019.

Vozidla umožní přepravu osob se sníženou pohyblivostí a orientací, neboť budou vybaveny výklopnou mechanickou plošinou umožňující snadný nástup i výstup jak cestujícím na invalidním vozíku, tak i rodičům s kočárky.

Arriva Praha náleží do skupiny Arriva, kterou vlastní Deutsche Bahn.

sdb
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.