textařské a redakční služby

Na lince Praha – Příbram mizí konkurence. Arriva koupila i Cup Tour bus (AKTUALIZOVÁNO)

14.03.2014 10:18

Příbram (Příbramsko) - Společnost Arriva koupila autobusového dopravce Cup Tour Bus. Podle sdělení pro tisk chce firma akvizicí dopravce posílit svou pozici ve Středočeském kraji.

„Akvizice Cup Tour busu je dalším krokem k posílení a rozvoji našeho působení v Středočeském kraji a jeho spojení s hlavním městem Prahou. Tento region je pro nás důležitý, což ostatně potvrzuje i loňská akvizice společnosti Probo Bus,“ sdělil pribramag.cz Daniel Adamka, generální ředitel Arriva v České republice.

Cup Tour Bus má být do struktury společnosti integrován do července tohoto roku. Nynější linky by měly zůstat zachovány.

Na trati Praha – Příbram de facto mizí konkurence v autobusové dopravě, protože všechny tři společnosti, které do Prahy jezdí, spadají do holdingu Arriva (dříve Veolia Transport). V minulosti Arriva koupila již společnost Bosák Bus z Dobříše.

Arriva v České republice provozuje téměř 2000 autobusů a pět vlaků a zaměstnává přes 3200 zaměstnanců. Celkový obrat skupiny převyšuje čtyři miliardy korun.

sdb

Diskusní téma: Na lince Praha – Příbram mizí konkurence. Arriva koupila i Cup Tour bus (AKTUALIZOVÁNO)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.