textařské a redakční služby

Malá domů: Řihák ocenil Větrovského

03.01.2014 14:46

Oba sociální demokraté, oba činní v programu prevence kriminality, oba zasedají v příbramském zastupitelstvu, nyní jeden ocenil druhého.

Řeč je o Josefu Řihákovi, který v současnosti působí jako středočeský hejtman a příbramský zastupitel, a Petru Větrovském, který vede příbramský klub 1. FK Příbram a rovněž působí jako příbramský zastupitel.

Řihák vyznamenal fotbalového funkcionáře kvůli projektu Fotbal proti zločinu. V rámci něho někteří příbramští fotbalisté a později i další sportovci navštěvovali žáky příbramských škol a hovořili s nimi o prevenci kriminality.

„Ocenění si velmi vážím. Je to pro mne skutečné vyznamenání i proto, že jsem za svou práci nikdy žádné individuální ocenění nedostal. V dnešní moderní době, kde jsou oblíbené internetové diskuze, v kterých dostávám pravidelně velmi od cesty, je to pro mne opravdu povzbudivé do další práce,“ řekl na klubovém webu Větrovský.

Projekt Fotbal proti zločinu v minulosti financovalo město Příbram a realizoval se v rámci městského programu prevence kriminality. Ten měl přispět ke snížení vysoké kriminality ve městě.

V současnosti Příbram nadále patří mezi města z nejvyšší kriminalitou v České republice. Podle projektu Mapa kriminality, který připravuje Otevřená společnost, činí index kriminality 483,9. Index celého Středočeského kraje je 267,1.

Příbramský fotbalový klub patří mezi čtveřici oddílů, které každoročně od města dostávají dotace v řádech milionů korun na svůj provoz.

sdb
 

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.