textařské a redakční služby

Kraj pořídil 25 defibrilátorů za téměř milion korun

22.03.2014 12:29

Praha - Zástupci policie a hasičů převzali v pátek od kraje 25 automatických defibrilátorů (AED) včetně kyslíkového zdroje. Externí defibrilátory jsou zkonstruovány tak, aby je mohl jednoduše použít každý, kdo zná základy první pomoci. Přístroje dávají uživatelům srozumitelné pokyny k provádění resuscitace.



„Naším cílem je umístit AED přístroje především tam, kde může častěji dojít ke kolapsovému stavu a kde je rychlá zdravotnická pomoc hůře dostupná. Přístroje jsme nakoupili celkem za 995.000 korun, což byla nejnižší vysoutěžená nabídka. I kdybychom zásluhou těchto přístrojů zachránili byť jediný lidský život, jde o investici, která má smysl,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Slavnostního předání přístrojů se zúčastnil také ředitel středočeské záchranné služby Martin Houdek. „Komplet obsahuje přístroj pro podporu včasné defibrilace s kyslíkovým zdrojem, rukavicemi a rouškami. Umožní laické veřejnosti poskytnout účinnou první pomoc lidem, kteří se ocitnou v ohrožení života vlivem zástavy srdce. Podle odborníků s každou minutou zpožděné defibrilace klesá naděje na přežití pacienta přibližně o sedm až deset procent,“ uvedl ředitel Martin Houdek.

red
 



Diskusní téma: Kraj pořídil 25 defibrilátorů za téměř milion korun

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.