textařské a redakční služby

Kotlíkové dotace jdou do další fáze, řada je teď na žadatelích

06.01.2014 16:13

Praha - Středočeští radní dnes schválili poskytnutí finanční podpory na výměnu starých kotlů na pevná paliva za nové nízkoemisní pro občany, kteří splnili podmínky programu.

„Všechny žádosti již máme zkontrolované a ty, které vyhověly podmínkám pro udělení dotace, jsou zaregistrované,“ uvedl během dnešního jednání krajské rady Marek Semerád, náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství.

Výše dotace, kterou žadatelé dostanou, závisí na typu kotle. Pohybuje se v rozmezí od 15.000 do 60.000 korun.

„Celková částka registrovaných žádostí je 19,945.000 korun. Vyčerpána tak byla celá výše krajem poskytnuté finanční pomoci na výměnu kotlů v historicky prvním kole jejího čerpání ve Středočeském kraji,“ řekl hejtman Josef Řihák.

V následujících týdnech dostanou žadatelé výzvu k předložení dokladů potřebných k uzavření smlouvy. Dokumenty je možné předat do devíti měsíců od obdržení informace o registraci.

Krajská rada souhlasila s uzavřením dohody s ministerstvem životního prostředí o vytvoření společného fondu v rámci poskytnutí dotace na výměnu kotlů pro občany Středočeského kraje v loňském roce a zároveň schválila na tuto akci finanční prostředky ve výši 20 milionů korun. Ministerstvo poskytlo finanční prostředky ve stejné výši.

Po vypsání výzvy vzali žadatelé úřad útokem. Žádosti se přijímaly od 2. září a ve čtvrtek 5. září byly vyčerpány finanční prostředky.

Celkem bylo zaevidováno 912 žádostí. Každá lichá žádost je vyřizována na Středočeském kraji, každá sudá na Státním fondu životního prostředí. Z celkového počtu žádostí tak krajský úřad odbaví 444 registrovaných žadatelů.

sdb
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.