textařské a redakční služby

Kačeři připravili celodenní vánoční akci pro širokou veřejnost

31.12.2014 10:00

Poslední akce Kačerů v roce 2014 v sobě skrývala několik velmi zajímavých aktivit. V sobotu 20. prosince si na své si přišli fotbalisté, malí Kačeři, maminky s tatínky i příznivci žánru, kterému se říká elektro-swing.

Celý den odstartoval již v 9.00, kdy se v halách ve sportovním centru sešlo celkem devět týmů. Ty byly rozděleny do dvou skupin a utkaly se o postup do čtvrtfinále. „Jsme festival, který je kombinací sportu a hudby, a tento turnaj patří stabilně do kalendáře našich akcí,“ přiblížil za Kačery Jan Štika, který má na starosti sportovní úsek festivalu.

Do finále celého turnaje se probojoval domácí tým SK Březnice 1918, proti kterému se postavil tým tvořený kamarády a organizátory Kačerů, THC Vítězové. Vyrovnané utkání rozhodla šťastná trefa březnického špílmachra Štolby v nastaveném čase. Na třetím místě se umístil tým drahenického Labakanu.

Na fotbalový turnaj plynule navázalo dětské a charitativní odpoledne. Na ploše kulturního domu Březnice vyrostlo sedm sportovních a tvůrčích disciplín. Po jejich splnění čekaly na děti pod stromečkem odměny v podobě originálních kačeřích omalovánek, hraček, plyšáků a sladkostí.

Kromě vyžití pro děti patřila část kulturního domu také dospělým. Ti si mohli nakoupit drobnosti v bazaru, jehož výtěžek 9000 korun putuje přes o. s. Donor na zaplacení sportovně-tanečního kurzu onkologicky nemocným dětem z FN Motol.

Úderem 19.00 začaly děti odcházet a začali je nahrazovat dospělejší Kačeři, kteří přišli na jeden z objevů současné hudební scény – kapelu Mydy Rabycad. Ta předvedla skvělý a originální koncert. Malou kaňkou na vystoupení byla menší účast na začátek koncertu, ale během vystoupení se parket příjemně zaplnil.

Kapelu Mydy Rabycad jsme pozorovali delší dobu a jsme rádi, že jsme se dohodli zrovna na tento termín. Chtěli jsme na období Vánoc zajistit našim příznivcům jazzový nebo swingový koncert. Nakonec jsme zvolili elektro-swing.

Po kapele večer pokračoval v elektro-swingovém rytmu. Podium opanovali DJs, prvním byl pražský DJ Billy Hopp za doprovodu trumpetisty. Celý vánoční den a noc dovedl do zdárného konce příbramský DJ Fedy, který si hraní očividně užíval.

Nový rok odstartujeme vystoupením Na Stojáka, které se koná 24. ledna v KD Březnice a již nyní jsou v předprodeji vstupenky.

Vlasta Ševr, Kačeři

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.