textařské a redakční služby

Jaký bude prosinec v příbramské knihovně?

26.11.2014 14:31

V úterý 2. prosince od 17.00 proběhne závěrečná přednáška Luboše Vránka Napříč Persií. Ve třetí části se podíváme na ostrov Hormoz v Perském zálivu, do vesnice maskovaných žen v oáze Mínab, do pevnosti Bam a pouštního města Jazd, centra zoroastrizmu. Navštívíme Věže ticha i Chrám ohně v Čak Čaku, prohlédneme si nádherný Esfahán s Abbásovou mešitou i starým bazarem a na závěr projdeme zvláštní červenou horskou vesničkou Abyjane.

V úterý 9. prosince od 17.00 zahájí Jana Froňková opakování cyklu z Dějin Umění. Společně se vrátíme do pravěku, prohlédneme si dochované jeskynní malby, kresby, rytiny, plastiky Venuší a megalitické stavby.

V úterý 16. prosince od 17.00 se společně s Jiřím Schmidtem projdeme po více či méně zapomenutých brdských hradech: Valdek, Dršťka, Homberk, Hengst, Třemšín, Vimberk, Strašice, Javor a Bozeň. Na přednášce se dozvíte, zda jsou zmíněné hrady přístupné a jak se k nim nejlépe dostanete. Součástí přednášky bude i trocha historie, popis současného stavu a samozřejmě i fotodokomuntace.

První čtyři prosincová pondělí od 16.30 jsou vyhrazena setkáním nad Texty z 20. století. K slyšení budou texty a pikantnosti ze života našich významných autorů. Přednášet bude Stanislav Sloup.

Všechny akce proběhnou v hlavní budově Knihovny Jana Drdy (nám. T. G. Masaryka 156), pokud není uvedeno jinak.

Václav Chvál, Knihovna Jana Drdy

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.